avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie datorie de returnare bursa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie datorie de returnare bursa

Buna ziua,
M-am inscris la un program de doctorat, pe care, din motive pe care nu le pot mentiona aici, nu l-am terminat.
Pentru primii 3 ani de studiu am obtinut o bursa, din partea Universitatii, cu finantare POSDRU, avand conditia sa public teza in acesti 3 ani. Aproape de expirarea termenului, m-am prezentat la directorul programului si am spus ca intampin dificultati in finalizarea studiilor. Mi s-a raspuns verbal ca inteleg motivele si nu va trebui sa returnez suma primita, mai ales ca, pana in acel punct, investisem timp in cercetare si obtinusem rezultatele scontate. Insa, dupa 5 ani, am primit cerere de returnare a sumei primite, intr-un moment in care nu dispun de asemenea lichiditati.
Daca cererea de returnare a bursei s-a facut la peste 5 ani de la termenul stipulat in contract, imi va aproba instanta prescrierea datoriei?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Mircea.Florescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:39, 7 Noiembrie 2018
Daca o va aproba sau nu..nu avem de unde sa stim. Teoretic, dreptul de recuperare a sumelor curge din momentul in care dvs. trebuia sa sustineti lucrarea de doctorat si nu ati facut-o. Nu de la data platii. Asta daca am inteles eu bine. Practic, dvs. ati obtinut finantarea, timp de 3 ani ati efectuat demersuri pentru finalizarea proiectului de studiu, nu ati mai reusit si i-ati anuntat. Ei au dreptul sa actioneze in termen de 3 ani de la data care dvs. trebuia sa returnati - respectiv data la care trebuia sa sustineti lucrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare bursa Mircea.Florescu Mircea.Florescu Buna ziua, M-am inscris la un program de doctorat, pe care, din motive pe care nu le pot mentiona aici, nu l-am terminat. Pentru primii 3 ani de studiu am ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie returnare bursa Mircea.Florescu Mircea.Florescu Buna ziua, M-am inscris la un program de doctorat, pe care, din motive pe care nu le pot mentiona aici, nu l-am terminat. Pentru primii 3 ani de studiu am ... (vezi toată discuția)
Raspundere contractuala universitate in contractele de studiu -posdru dan.catalin dan.catalin Am semnat un \"contract de studii doctorale bursier cu frecventa- POSDRU \"cu o universitate. Va intreb care ar fi raspunderea universitatii in cazul in care ... (vezi toată discuția)