avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriere datorie returnare bursa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriere datorie returnare bursa

Buna ziua,
M-am inscris la un program de doctorat, pe care, din motive pe care nu le pot mentiona aici, nu l-am terminat.
Pentru primii 3 ani de studiu am obtinut o bursa, din partea Universitatii, cu finantare POSDRU, avand conditia sa public teza in acesti 3 ani. Aproape de expirarea termenului, m-am prezentat la directorul programului si am spus ca intampin dificultati in finalizarea studiilor. Mi s-a raspuns verbal ca inteleg motivele si nu va trebui sa returnez suma primita, mai ales ca, pana in acel punct, investisem timp in cercetare si obtinusem rezultatele scontate. Insa, dupa 5 ani, am primit cerere de returnare a sumei primite, intr-un moment in care nu dispun de asemenea lichiditati.
Daca cererea de returnare a bursei s-a facut la peste 5 ani de la termenul stipulat in contract, imi va aproba instanta prescrierea datoriei?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 7 Noiembrie 2018
Instanta poate constata ca a intervenit prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare bursa Mircea.Florescu Mircea.Florescu Buna ziua, M-am inscris la un program de doctorat, pe care, din motive pe care nu le pot mentiona aici, nu l-am terminat. Pentru primii 3 ani de studiu am ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie de returnare bursa Mircea.Florescu Mircea.Florescu Buna ziua, M-am inscris la un program de doctorat, pe care, din motive pe care nu le pot mentiona aici, nu l-am terminat. Pentru primii 3 ani de studiu am ... (vezi toată discuția)
Raspundere contractuala universitate in contractele de studiu -posdru dan.catalin dan.catalin Am semnat un \"contract de studii doctorale bursier cu frecventa- POSDRU \"cu o universitate. Va intreb care ar fi raspunderea universitatii in cazul in care ... (vezi toată discuția)