Socrul meu a avut succesiunea acum 4 ani ( ei sunt 7 frati) si i-au revenit 3000mp dintr-un teren extravilan. El detine un certificat de mostenitor. Cum poate vinde acest teren ? Care sunt pasii de urmat ? In toata aceasta perioada intreg terenul a fost dat catre o asociatie care l-a cultivat si care i-a platit unuia dintre frati chirie. Cred ca titlul de proprietate este la acest frate insa relatiile intre ei nu sunt cele mai bune.
Va rog sa cititi raspunsurile de pe acest foum la o intrebare din acelasi domeniu cu a dumneavoastra si care va poate indica o solutie, la adresa urmatoare www.avocatnet.ro/forum/discu...
Poate fi obtinut un duplicat de pe certificatul de mostenitor.
Cota -parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate , odata individualizata, poate fi transmisa catre terte persoane, cu titlu gratuit sau oneros.
Nu este necesara imparteala, de principiu.
Totusi, determinarea lotului trebuie facuta prin buna -invoiala, inteleg ca suprafata de 3000 de metri patrati nu este determinata .( ea poate fi determinata prin vecinatati ).
Pentru a opera transferul dreptului de proprietate, trebuie sa detineti cadastru si intabulare.
Totusi, daca imobilul nu poate fi individualizat corespunzator, este posibil sa fie necesar partajul.
Daca nu veti realiza partajul prin acordul ( acordul tuturor copartasilor ), va trebui sa va adresati instantei de judecata.
Donatie
MariaSarah
1.Pot lasa fiului meu prin donatie sau vanzare-cumparare partea ce imi revine dintr-o casa ramasa in urma unui divort, pentru care nu s-a facut partaj?
2. ... (vezi toată discuția)