avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs recompensatoriu in caz de recidiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs recompensatoriu in caz de recidiva

Pe scurt. Condamnat 4 . 6 ani in 2013 luna 10. Liberat conditionat in luna 10 2016. Dupa asta a intrat decizia recursului compensatoriu cu efecte de prin 2012. In cazul in care in termenul de liberare conditionata savarsesc o noua infractiune desigur retinandu se recidiva... cele 6 zile le mai primesc pentru ceea ce am executat din 2013-2016?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 22:11, 7 Noiembrie 2018
Nu. Instanta va respinge ca inadmisibila aceasta contestatie la executare, pe motiv ca se aplica doar celor care executa efectiv.
Eu intreb. Daca sunt condamnat la o noua pedeapsa in care intra restul de pedeapsa din anterioara pedeapsa . Deci vechea condamnare isi are termen in noua prin retinerea recidivei. Nu se scad din totalul pedepsei noi restul zilelor cat am executat adica 3 ani in 3 ani logic primeam in jur de 240 de zile prin recurs compensatoriu.

on-law a scris:

Nu. Instanta va respinge ca inadmisibila aceasta contestatie la executare, pe motiv ca se aplica doar celor care executa efectiv.

se va calcula raportat la noua pedeapsa, care va include si ce mai era de executat. nu si ce s-a executat efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa alcool Sorin88888 Sorin88888 Domnule avocat fiti amabil În 2006 am fost condamnat cu suspendare pt conducere fără permis 1 an si 6 luni . În 2008 august am fost din nou condamnat pt ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere anulat,calcul termen! remus11 remus11 Buna seara,speta este urmatoarea: Y este condamnat pentru infractiuni la legea circulatiel la o pedeapsa de 1 an cu executare+o pedeapsa de 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)
Recidiva Libert1986 Libert1986 Am si eu o intrebare. Daca primul termen consta intr-o hotarare de condamnare pentru o infractiune intentionata iar pedeapsa aplicata este inchisoarea mai mare ... (vezi toată discuția)