avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Raportare on-line din casele de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Raportare on-line din casele de marcat

Cum se procedeaza concret pentru a raporta rulajul lunii din casele de marcat cu jurnal electronic?
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 12:06, 8 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,


Prin OANAF 627/2018 a fost publicata procedura de transmitere a acestor date. Potrivit acesteia, in vederea indeplinirii acestei obligatii fisierele semnate folosind certificatul digital al aparatului de marcat electronic fiscal, sunt exportate de pe aparatul de marcat electronic fiscal pe un mediu de stocare extern. Prin intermediul programului de asistenta pus la dispozitie pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala A4200, fisierele sunt validate si atasate unui fisier PDF. Fisierul PDF cu XML atasat, semnat cu certificat digital calificat, se comunica organului fiscal prin mijloace electronice de transmitere la distanta.


Conform ANAF Obligatia transmiterii declaratiei A4200 revine utilizatorului AMEF. Pentru depunere, persoana care semneaza A4200 cu certificat digital calificat, trebuie sa fie inregistrata cu drept de depunere declaratii in numele utilizatorului (declaratia 150).

instructiunile de depunere a declaratiei A4200 – pot fi gasite la link-ul: [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia catre anaf pentru noua casa de marcat Luminita Stefan Luminita Stefan Buna ziua !Pentru contribuabilii mici obligativiatatea schimbarii este cu 01.11.2018,cei care au achizitionat mai devreme au obligatia transmiterii declaratiei ... (vezi toată discuția)
Rapoartele scoase din casa de marcat (jurnal electronic) imike1 imike1 Buna Ziua, Rapoartele scoase din casa de marcat (jurnal electronic) ce spatiu virtual trebuie sa trimitem spre ANAF si la ce termen? Multumesc (vezi toată discuția)
Declaratia 100 liliana-gina liliana-gina -sa inteleg ca din aceasta luna se depune online aceasta declaratie fara sa ai nevoie de semnatura electronica?#-o (vezi toată discuția)