avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se pot acorda vouchere de vacanta diferentiat pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se pot acorda vouchere de vacanta diferentiat pe categorii de angajati?

Buna ziua,
Se poat acorda vouchere de vacanta cu valoare diferita in functie de categoria de angajat? Exemplu: angajat nivel executie - x lei ; angajat middle management - x+300 lei, angajat top management - x+600 lei - atat timp cat se respecta valoarea maxima stipulata prin lege?
Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Aurorax, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 9 Noiembrie 2018
Potrivit Normelor de aplicare a OUG 8/2009, angajatorii, după caz, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau reprezentanții beneficiarilor, vor stabili, prin contractele colective de muncă, respectiv prin regulamente interne, reguli privind modul de acordare a primei de vacanță sub forma voucherelor de vacanță, care să prevadă:
a) numărul beneficiarilor din unitate care pot primi vouchere de vacanță și nivelul sumelor care se acordă beneficiarilor sub forma voucherelor de vacanță, ținând seama de posibilitățile financiare proprii ale angajatorilor;
b) categoriile de beneficiari care primesc vouchere de vacanță;

c) forma suportului pe care sunt emise voucherele de vacanță, respectiv suport electronic și/sau hârtie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere de vacanta Șerban_valentin Șerban_valentin O instituție a statului poate sa restricționeze acordarea voucherelor de vacanta pe anumite criterii(concediu fara plata sau de odihna mai mult de 30 zile? (vezi toată discuția)
Acordare vouchere de vacanta tuilleries tuilleries Buna ziua! Sunt functionar public. Va rog sa imi spuneti daca aveti cunostinta de un act normativ (respectiv un ordin de ministru) prin care se completeaza ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinară Gherghemaria Gherghemaria Buna ziua! As vrea și eu să știu dacă este legal să nu primesc vaucherele de vacanță din cauza unei abateri disciplinare? Menționez că decizia privind ... (vezi toată discuția)