Buna ziua,
Am intalnit situatia de mai jos:
- am contractat o firma pt a realiza mobila de bucatarie la comanda, am dat cote estimative, s-a realizat schita si oferta, pe care am semnat-o fiind multumit si am platit avansul.
- la o distanta de cca. 2 saptamani, ne-am dat seama ca masuratorile date de noi erau gresite, am fost din nou la showroom unde le-am dat noile masuratori estimative, a fost refacuta schita si recalculat costul, care a rezultat cu cca. 800RON mai mult. Am acceptat situatia fara nicio problema. Contractul semnat nu a fost actualizat cu nicio anexa, doar o noua schita pe care nu ne-au dat-o si urma sa vina pt masuratori. Deci masuratorile date de noi erau orientative, ei urmand sa vina sa ia masuratori exacte pt proiect
- Bucataria era inca in renovare atunci cand au venit pt masuratori, au zis ca este ok momentul desi nu era finalizata, au luat masuratorile si au vorbit cu unul din baietii de la firma care se ocupa cu renovare cam ce cote sunt necesare, desi el a precizat ca el nu se ocupa de intreg peretele. Au fost notate masuratorile si a ramas sa revin cu o cota cand va fi finalizat peretele neterminat
- Am revenit la cca. 2 saptamani dupa, timp in care nu am fost intrebat nimic referitor la masuratori finale si de data de incepere a debitarii mobilierului.
- A rezultat o diferenta in minus cu cca. 4-5cm, drept urmare am fost anuntat pe WhatsApp ca va trebui sa suport un cost in plus pt ca ei deja au facut tot mobilierul si acum trebuie modificat.
- In contract este specificat ca ei isi asuma masuratorile la fata locului, sau in cazul in care clientul nu ofera acces la masuratori, clientul isi asuma cotele. Eu le-am oferit acces cand au dorit si cand au considerat ei ca este util, fara a-i grabi deloc eu.
Vreau sa stiu probabilitatea de a castiga un proces intentat firmei de mobilier de bucatarii si ce daune pot sa cer.
Adaug si faptul ca de 2 zile nu am reusit sa aflu exact de ce ei s-au apucat de mobilier fara cote confirmate, nu imi raspunde la telefon, deci o atitudine generala de nesimtire crasa.
Multumesc,
Alexandru Stan