Buna.m-am trezit cu poprire pe salariu pentru un abonament din 2011 de când eram pe numele fostului soț,prin anume get back recovery, pentru o sumă de 2900 de lei...din care taxele lor de executare.este legal? Nu este prescris? Ce pot face,bag de seamă că se bazează mult pe faptul că românii nu au bani de avocat.va mulțumesc anticipat
Singura sansa este contestatie la executare in instanta in 15 zile de cand ati aflat de poprire, in care sa invocati prescriptia si sa scapati de datorie si de cheltuieli. Daca se admite contestatia, se admit si cheltuielile de judecata.
Altfel, nu aveti cum sa "scapati".
Banuiesc ca cei de la Get back Recovery au o hotarare judecatoreasca prin care sunteti obligat la plata. Contractul de telefonie nu reprezinta titlu executoriu. Ati primit citatie acasa?
Prin contestatie la executare nu veti putea invoca prescriptia dreptului, deoarece va puteai apara in timpul procesului.
nu stiu de nicio citatie,am fost chemata la birou personal la serviciu sa fiu instiintata de poprire,pe care figurez cu adresa unde nu mai stau de doi ani jumatate,inclusiv in buletin am alta adresa
Verificati intai daca au formulat actiune in instanta la momentul respectiv. Pentru ca daca au o hotarare judecatoreasca si dvs. puteati sa va aparati atunci, va fi foarte complicat. Singura sansa, ar fi ca in contestatia la executare sa motivati ca v-ati schimbat domiciliul si nu aveati cum sa luati la cunostinta de proces.
Legat de onorariile percepute nu va putem ajuta.