avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fetița mea este lovită, înjurată și amenințată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fetița mea este lovită, înjurată și amenințată de fiecare data când iese la joacă de către un băiat de vârsta ei. Împotriva cui fac plângerea, a minorului sau a mamei lui, care este divorțată?

Fetita mea este lovita, injurata si amenintata de fiecare data cand iese afara la joaca de catre un baiat de varsta ei, 8 ani.
Mai nou si cand se intoarce de la scoala este asteptata sau urmarita si lovita.
Doresc sa fac o plangere la politie si la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
intrebarea mea este impotriva cui fac plangerea, a minorului care are doar 8 ani sau a mamei lui( este divortata)?
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Roxyanna , utilizator 20:05, 2 Decembrie 2018
Bună ziua,

Împotriva părinților (sau a mamei dacă are autoritate părintească exclusivă).

Încercați totuși să vorbiți întâi cu doamna.. o plângere penală poate nu vă ajută..
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu rezolvați nimic cu plangerea penala, la 8 ani nu răspunde penal.
Trebuie sa va adresați instantei civile cu o acțiune în raspundere civila delictuala impotriva părinților, temeiul art. 1372 cod civil.
Doamna nici nu vrea sa asculte. Chiar a amenintat-o pe profesoara de engleza ca o da cu capul de rafturi daca mai spune ca nu poate sa isi tina ora din cauza baiatului ei.
Am fost la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sa fac o plangere si dupa ce am trecut dintr-un birou in altul, povestind cel putin la 4 persoane problema mea, nu stiau unde sa ma incadreze. La final mi-au dat un biletel sa fac o plangere la Politie, sa contactrez Inspectoratul Scolar Judetean sa fac acolo o plangere si Centru Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala, unde sa iau contact cu un psiholog pentru trauma fetitei mele. Nici macar nu mi-au inregistrat plangerea. In tot acest timp cat eu eram plimbata dintr-un birou in altul, fetita mea se intorcea singura de la scoala si era asteptata de baiat sa o bata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu inteleg de ce nu rezolvati problema simplu, cu o "discutie" ferma cu mama copilului sau direct cu copilul respectiv.

Alte discuții în legătură

Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Sprijin de la protectia copilului inainte de divort? mig03 mig03 Buna ziua, am nepoata cu doi minori, fata de 13 baiat si 10,5 ani. Tatal copiilor a parasit familia de peste 14 luni, iar de la inceputul anului lucreaza ca ... (vezi toată discuția)
Copil agresat de un alt copil vds vds Copilul meu - o fetita de 13 ani - este agresata fizic de catre un baiat rrom cand se afla la joaca. De asemeni primeste apeluri telefonice de la acesta (a ... (vezi toată discuția)