avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie disciplinara

Am un loc de munca f flexibil, in sensul ca daca mi fac norma de ore part time, e in regula. Pot merge cand vreau eu la serviciu, iar daca nu mi fac toate orele imi iau concediu fara plata. Luna aceasta am primit o recomanda, maine am fost chemata in comisie pentru absente nemotivate, spre uimirea mea. Motivul il stiu toti superiorii mei..copilul, inca de cand m am intors la serviciu am spus clar ca n o sa pot ajunge mereu si nu a fost nicio problema. Mi se parea normal sa fiu anunțată ca nu se mai dau concedii fara plata sau sa mi se dea mai întâi un avertisment..
Cum se desfasoara comisia? Pot fi data afara in aceeasi zi sau cu preaviz? Ma va afecta pe viitor, cand ma voi angaja in alta parte? Vreau sa stiu clar care s drepturile mele, multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
adelyna87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 12 Noiembrie 2018
1. In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

Detalii cercetare dicsiplinara
[ link extern ]

www.avocatnet.ro/articol_459...

www.avocatnet.ro/articol_458...

2. Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la job florentina.dogaru florentina.dogaru Ce se intampla daca de maine nu ma mai prezint la serviciu? Fara demisie, fara nimic, ci pur si simplu renunt la tot ca si cand nici nu as fi trecut vreodata ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata Vlade Vlade Buna ziua, As vrea sa stiu,va rog,ce repercursiuni are o absenta nemotivata la serviciu.Ma va afecta pe viitor la o eventuala angajare? (vezi toată discuția)
Nemotivat..... gluten gluten Ce implica si care-i procedura cand un angajat absenteaza nemotivat o zi,de la serviciu ? Lucreaza 12/24 si nu a venit 12 ore .... Multumesc! (vezi toată discuția)