avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minoră fiind, am lucrat fără contract de muncă la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minoră fiind, am lucrat fără contract de muncă la un magazin de unde, pentru că nu m-a plătit un timp, am luat 7000 și ceva de euro. Mi-a făcut plângere și acum dosarul a ajuns în instanță, ce mi se poate întâmpla?

Am săvârșit o fata de natură penală . Eram angajată la un magazin unde lucram la negru fără contract de munca si eram si minora aveam 17 ani . Patroana nu m a plătit o perioadă de timp si lucram di suplimentar până când i-am luat toți bani din casa cam 7 mii jumătate de euro din această sumă am înapoiat dor 1 mie de euro. A facut plângere si dosarul abia după un an și ceva a ajuns în instanță. Nu am antecedente penale dar vreau sa stiu ce mi se poate întâmpla dacă risc sa fac pușcărie. Avocatul meu a spus că șansele să fac pușcărie sunt foarte mici .
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Elena Badea , Mediator 21:02, 23 Noiembrie 2018
Practica e in sensul unei pedepse cu suspendare sub supraveghere.
Si prejudiciul trebuie sa fie recuperat tot odata sau se poate ajunge la o înțelegere plătind lunar o sumă de bani?

on-law a scris:

Practica e in sensul unei pedepse cu suspendare sub supraveghere.

Condamnatul trebuie să îndeplinească integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, cel mai târziu cu 3 luni înainte de expirarea termenului de supraveghere stabilit prin sentinta de condamnare, altfel va fi sesizata instanta cu revocarea suspendarii si executarea pedepsei in regim de detentie pentru neplata obligatiilor civile, dar desigur va puteti intelege cu partea civila sa achitati in rate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati cat mai repede la un mediator...Fiecare din parti ar trebui sa aiba interes sa se rzolve amiabil aceasta situatie: patronul magazinului nu v a facut contract de munca, dumneavoastra ati considerat ca e bine sa va insusiti banii cuveniti drept venit salarial.
Intrebare : acum sunteti majora ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Drept penal- sentinta janedoe45 janedoe45 Solutie: Condamnă pe inculpatul P.I.A. fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de: vătămare corporală prev. de art. 181 alin. 1 Cod ... (vezi toată discuția)