avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare bun amanetat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare bun amanetat

Un obiect este depus gaj la o casa amanet pentru o suma de bani.Contractul este pentru o luna,urmand ca apoi sa existe 10 zile perioada de asteptare. Cele 10 zile de asteptare au fost depasite cu o saptamana,iar acum casa de amanet spune ca nu mai poate restitui obiectul ,fiind dus la topit.Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege care stipuleaza faptul ca bunul lasat gaj poate fi pierdut definiv dupa minim 30 de zile de la expirarea contractului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:38, 12 Noiembrie 2018
Cititi contractul, acolo gasiti scris ce drepturi si obligatii aveti. Nu exista obligatia din partea amanetului sa va pastreze obiectul intact dupa ce l-ati "pierdut"
Asa m-am gandit si eu.Totusi voiam sa stiu daca exista vreo lege care obliga valorificarea acelui bun numai dupa 30 de zile.
Contractul este legea părților!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoană a găsit un bun pierdut și l-a dus la casa de amanet, de unde l-a recuperat poliția. se închide acțiunea penală dacă se achită prejudiciul celui păgubit? George915 George915 Bună ziua. Dacă persoana care a găsit un obiect pe stradă, ulterior amanetând acel obiect, dar el fiind găsit de către poliție și inapoiat titularului ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun de catre casa de amanet toaderg toaderg Buna ziua, Puteți să-mi spuneți care este procedura de înregistrare în gestiune și vânzare a unui bun de către casa de amanet? Este obligată să ... (vezi toată discuția)
Contract amanet vs contract de imprumut si garantie ionescucarmen ionescucarmen buna seara. am amanetat la doua case de amanet.. prima societate de amanet mi-a inmanat un contract de amanet cu obiectul:\"predarea de catre debitor a bunului ... (vezi toată discuția)