avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum pot radia fiscal masina?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum pot radia fiscal masina?

Buna ziua,

Am nevoie un sfat cu privire la cum as putea radia o masina. In urma cu cativa ani cand exista taxa de mediu am cumparat o masina doar cu contract si fiscal, fara sa o transcriu la politie. Cateva luni mai tarziu am vandut-o unui vecin fara nici un fel de acte. Dupa o vreme, acesta a vandut masina pe bucati la dezmembrari si a dat actele proprietarului pe care a fost inmatriculata, care a radiat-o de la politie.

Anul acesta am aflat ce s-a intamplat cu masina. As vrea sa o radiez fiscal. Problema este ca la primarie sunt refuzat. Doamna de acolo zice ca nu se poate numai cu certificatul de radiere de la politie. Acel certificat nu-l am deoarce e la proprietarul din acte de care nu mai pot da, fiind plecat din tara. Nu am datele lui de contact.

Pe site-ul politiei se poate verifica si masina apare radiata din circulatie. I-am aratat doamnei de la impozite si zice ca fara o dovada scrisa nu se poate scoate. Am facut o cerere scrisa in acest sens pentru o dovada cu privire la radiere la politie dar nu am primit niciun raspuns. La ce foloseste verificarea starii inmatricularii online daca celalalte institutii ale statului nu recunosc aceasta dovada?

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Cum pot face sa radiez fiscal masina? Trebuie sa existe vreo alta modalitate dar eu nu ma pricep. Eventual cu vreo declaratie notariala sau alta dovada ca masina nu mai e folosita.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
weedmastersr, utilizator
Cel mai recent răspuns: weedmastersr , utilizator 02:52, 13 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti vehiculul urmare instrainarii acestuia
In baza decratiei notariale,solicitati la autoritatea fiscala teritoriala,radierea auto din evidenta pe proprie raspundere
Autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto,dupa achitarea integrala a eventualelor debite aferente vehicul
Va multumesc pentru raspuns! Am cateva nedumeriri. Autoritatea fiscala teritoriala este directia de taxe de la primarie sau fiscul? La primarie mi-au raspuns din scurt ca nu se poate cu nici o declaratie. Deci nu stiu cum as putea sa o conving pe doamna de acolo. Eventual daca puteti, sa-mi sugerati o lege care m-ar putea ajuta in sensul asta. Astept raspunsul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)
Radiere masini joco21 joco21 Am si eu o intrebare?Anul trecut am vandut o Dacia 1400 fara contract de vanzare-cumparare.Acuma la data 26-Mai a expirat Itp-uri si na cautat nimeni ca vrei ... (vezi toată discuția)
Taxe și impozite, auto GabbyD9823 GabbyD9823 Bună ziua, am avut o mașină cu care am avut un accident si am avut dauna totală iar eu nu am apucat sa ajung sa o înmatriculez și la poliție, doar la ... (vezi toată discuția)