avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transferul între instituții publice în 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transferul între instituții publice în 2018

Bună ziua. Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede la art. 32, că ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar se poate face şi prin transfer, dacă se realizează de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent. Postul similar reprezintă un post de acelaşi nivel ierarhic – de execuţie, respectiv de conducere – din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, care implică aceleaşi condiţii de studii, acelaşi grad/treaptă profesională, după caz, ţinând cont de vechimea în funcţie sau vechimea în specialitate. Postul echivalent reprezintă postul cu aceeaşi denumire, din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, care implică aceleaşi cerinţe ale postului, prevăzute în fişa postului în care se realizează transferul. În situația în care, o persoană solicită transferul la cerere și are acordul angajatorului, cât și acordul directorului unității la care dorește transferul, însă la unitatea de la care se transferă are contract de muncă pe perioadă determinată, este posibil transferul la noua unitate pe un post similar sau echivalent pe durată nedeterminată? După părerea mea, da, pentru că, același concurs de ocupare a unui post se susține și în cazul unui post pe durată nedeterminată ca și în cazul unui post pe durată determinată. Rog opinia dvs. avizată, justificată, cu temei legal dacă se poate. Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, se poate transfera un contabil pe un post de secretar, ... Mis Mis Mis Mis Mis Mis Bună ziua, se poate transfera un contabil pe un post de secretar, de la o scoala la o alta scoala? (vezi toată discuția)
Transfer post contractual korynutza1985 korynutza1985 Bună seara! Aș vrea să mă transfer pe un post contractual de la o instituție publică la alta. Întrebarea mea este dacă angajatorul de la care vreau ... (vezi toată discuția)
Bună seara! lucrez în domeniul sanitar ,cu noul cod al muncii ... Cristina Daniela Iosub Cristina Daniela Iosub Bună seara! Lucrez în domeniul sanitar ,cu noul cod al muncii pot să mă transfer la sediul central fara să susțin examen?Menționez că am 22de ani ... (vezi toată discuția)