avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La succesiune intra si un credit neplatit la banca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La succesiune intra si un credit neplatit la banca?

Buna ziua. In care copiii vor sa faca succesiune dupa tatal lor si acesta a avut un credit la banca (neachitat in totalitate la momentul decesului), aceasta datorie intra in masa succesorala si datoria se imparte tuturor mostenitorilor? De la notariat li s-a spus sa achite mai intai creditul si abia apoi sa faca succesiunea. Va multumesc pentru lamuriri. O zi buna
Cel mai recent răspuns: MirelaDorobantu , utilizator 16:07, 12 Noiembrie 2018
Da. La succesiune intra atat pasivul cat si activul.
Deci si creditul la banca va intra la succesiune.
Opinia mea este ca acest credit trebuie suportat de fiecare mostenitor direct proportional cu cota sa de mostenire.
Prin urmare, eu cred, ca prima data se vor stabili cotele de mostenire si apoi se poate achita creditul.
Incercati totusi si la alt notar.
Va multumesc pentru raspuns. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie defunct la un comostenitor. am intrebat vreo 4 notari ... stroia_dumitru stroia_dumitru Datorie defunct la un comostenitor. Am intrebat vreo 4 notari iar raspunsul nu a fost unitar. Fiecare interpreteza in felul lui. Va rog, daca un comostenitor ... (vezi toată discuția)
Cine preia creditul sotului daca acesta a fost contractat inainte de casatorie? minouche minouche Sotul meu a decedat.Are doua credite neachitate contractate inainte de casatorie.Are 2 copii din alta casatorie mostenitori.Avem 2 imobile in comun cumpmarate ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire intre sotie si copiii decedatului din alta casatorie biaioana biaioana Buna ziua, Am urmatoarea problema: parintii mei au divortat de ani buni, din casatorie au rezultat 2 copii, tata s-a recasatorit iar acum a divortat. Ca si ... (vezi toată discuția)