Va rog sa imi spuneti daca pot rezilia un contract prestari servicii incheiat doar din 27.11.2009, ca parte prestatoare, si din care nu a rezultat nici un venit.
Pur si simplu vreau sa renunt la colaborarea respectiva, fara alte consecinte care ar putea rezulta din aceasta renuntare.
Mentionez doar ca am participat la un training de 1 zi la sediul firmei.
IN primul rand cred ca este vorba de o alta data si nu de 27.11.2009 (ptr ca inca nu am ajuns la acea data).
Apoi, cititi cu atentie prevederile din contract privind rezilierea lui si obligatiile pe care le aveti, inclusiv cele referitoare la trainingul efectuat.
Buna ziua !
Potrivit art.1021 C.civ. partea îndreptăţită în privinţa căreia angajamentul nu s-a executat se poate adresa instanţei de judecată pentru a cere desfiinţarea contractului cu daune interese, dar părţile pot insera în contractul sinalagmatic cu executare succesivă o clauză privind rezilierea convenţională. Exista in contract o asemenea clauza ? Daca nu exista, puteti solicita desfiintarea prin neexecutarea obligatiei corelative .
Mai am o nelamurire: spuneti ca acest contract este incheiat "doar din 27.11.2009", iar astazi suntem in 13.11.2009 !
Sunt de acord cu dumneavoastra ca sunt detalii fine, in contract peste care as putea trece in necunostinta de cauza. Din pacate, azi nu pot transmite o fotocopie a contractului, asa ca ma rezum la urmatoarele spicuiri:
IV. Durata contractului:
art5. Prezentul contract se incheie pentru o perioada initiala de 2 luni incepand cu data semnarii acestuia, cu posibilitatea prelungirii acestuia pentru o noua perioada de 2 luni prin acordul partilor.
art6. Prezentul contract poate fi reziliat inainte de termen de oricare dintre partile contractante cu un preaviz de 30 zile.
art7. Prezentul contract mai inceteaza si in urmatoarele cazuri: moartea, dizolvarea, interdictia, insolvabilitatea sau falimentul Prestatorului sau Beneficiarului, precum si prin acordul partilor.
art.8. Contractul poate fi reziliat de oricare parte, fara acordarea unui preaviz, in cazul neindeplinirii uneia sau mai multor obligatii prevazute in contract de catre contractant nin dupa trecerea unui termen de 5 zile lucratoare dupa o notificare prealabila.
RASPUNDERI:
art9. Partea care prin neexecutarea sau neexecutarea intocmai a prezentului contract aduce prejudicii celeilate parti, datoreaza despagubiri.
art10. Nerespectarea obligatiilor de catre una din parti indreptateste cealalta parte la neindeplinirea obligatiilor corelative.
art11. In acazul in care Beneficiarul efectueaza plata cu intarziere, Prestatorul este indreptatit la la incasarea unor penalitati de intarziere calculate de la data scadentei platii neefectuate pana la data efectuarii platii respective a carei baza de calcul o constituie dublul dobanzii bancare curente de baza a BN."
mai scrie la sfarsit ca daca apar litigii ref la acest contract se rezolva pe cale amiabila, ca acest contract se poate modifica prin acordul partilor, iar ptr situatii neprevazute in contract se aplica prevederile Codului Civil.
Beneficiarul este cel care retine la sursa si plateste impozitul de 16%.
si tot el plateste un comision prevazut in anexa. Nu deconteaza nici un alt fel de cheltuieli. In schimb se obliga sa puna la dispozitia prestatorului infrastructura proprie la sediul sau. (la 100 km de mine)
Prestatorul trebuie sa reprezinte firma la clienti, si sa nu furnizez date despre activitatea beneficiarului, sa nu cesionez contractul unei alte persoane.
Cam atat.
Am ca anexe, "Raport de vanzari", Regulament bonusurisi tabel calcul bonusuri, raport activitate.
Reziliere contract
adisss
Buna ziua,
Subiectul meu se refera la rezilierea unui contract intre o persoana fizica si o societate prestatoare de servicii (livrare si montare de geamuri ... (vezi toată discuția)
Reziliere
aartist
Buna-ziua,
Contractul incheiat prevede \"Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă ... (vezi toată discuția)