avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical de maternitate in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical de maternitate in somaj

buna ziua, sunt o somera din ianuarie 2009 care ar trebui sa nasca la sfarsitul lunii noiembrie inceputul lunii decembrie.
cei de la somaj m-au pus sa imi iau concediu medical incepand cu luna noiembrie,am depus toate actele.........am facut o cerere cum ca suspend somajul si cer plata indemnizatiei de concediu medical. dar cand am depus dosarul nu mi-au dat nimic la mana,nici un act.........am lasat la ei si carnetul de munca si carnetul de somer.mi-au spus ca pana pe data de 15 decembrie sa duc si concdiu pe luna decembrie.am si eu cateva intrebari
este normal asa ceva? in spital cum voi face sa demonstrez ca achit asigurarea de sanatate ca sa nu platesc spitalizarea?
cum se plateste acest concediu medical si daca nasc mai iau concediu pana se implinesc cele 126 de zile si abia apoi sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: betty_dumy , utilizator 12:22, 13 Noiembrie 2009
trebuia cel putin sa cereti un numar de inregistrare al dosarului depus...;) In spital va verifica ei daca ati contribuit cu "birul" catre stat.Probabil va va cere o adeverinta scrisa, de la somaj sau de la ultimul loc de munca.Cele 126 de zile se platesc cu 85% din venitul ultimelor 12 luni (indiferent de unde a provenit acesta) Dupa cele 126 de zile puteti depune dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului si veti primi 85% din media veniturilor pentru ultimele 12 luni sau 600 lei + 200 lei (alocatia copilului)
va dorim nastere usoara si sanatate copilului si dv.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
tinand cont ca am luat somaj 480 de lei timp de doar 10 luni ,iar unde lucram inainte in ultimele 2 luni am avut un salariu brut de 800 de lei.......cum se va calcula? 85 % din ce suma?
Daca din calcul reiese o indemnizatie mai mica de 600 lei, atunci veti avea o indemnizatie in cuantum de 600 lei.
vroiam sa stiu cum se va calcula concediul medical. cat voi lua pe el? 85% din ultimul salariu brut pe care l-am avut la firma unde am lucrat,sau 85% din salariul minim pe economie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este valoarea concediului medical pre si postnatal, daca sunt in somaj? monica_dinulescu monica_dinulescu Buna seara, as dori si eu o informatie, va rog. Din decembrie 2009 pana in septembrie 2011, m-am aflat in concediu de ingrijire a copilului, cu o indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si icc danasla danasla Buna ziua,ma poate ajuta cineva va rog mult cu un sfat? urmeaza sa nasc pe 30 noiembrie,inca nu am intrat in concediul de maternitate deoarece nu stiu cum e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru concediul de maternitate andreman andreman Sunt somera, am absolvit facultatea anul aceste si am trecut pe somaj pentru a beneficia de maternitate. Cam in 12 decembrie trebuie sa nasc. de la 1 decembrie ... (vezi toată discuția)