As dori un sfat cu privire la urmatorul caz. Saptamana trecuta, sotul meu a primit instiintarea de concediere, pe motivul restructurare de post. Avand in vedere ca in firma s-au facut si se fac in continuare angajari pe posturi similare, nu reprezinta un abuz aceasta concediere? Tin sa adaug ca nici macar nu i s-a cautat o alternativa in firma, justificarea fiind lipsa de posturi .
Va multumesc anticipat.
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupatde salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şiserioasă.
Poate contesta in instanta decizia de concediere unde va proba "ca in firma s-au facut si se fac in continuare angajari pe posturi similare".
"va proba"?, inteleg ca sotul meu ar trebui sa poata demonstra ca s-au facut si se fac in continuare angajari? Ma puteti indruma cum se poate demonstra o noua angajare pe un post similar?
Credeti ca urmatoarea argumentare ar face posibila castigarea unui eventual proces:
-in acelasi birou in urma cu 3 luni s-au angajat 2 persoane noi, una din exteriorul firmei iar cealalta din interior. In fisa postului pe care s-au incadart cele doua persoane sunt incluse si sarcinile din fisa postului sotului meu, precum si alte sarcini. Specific ca posturile au denumire diferita in organigrama dar sarcinile postului sotului meu sunt incluse si in fisa noilor angajati. Tin sa specific faptul ca la prima angajare in 2006 sotul meu a fost incadrat pe acelasi post ca al celor doua persoane( nou angajate). Apoi, in decursul a 3 ani, sotul meu a avansat - respectiv devansat ( criza ) in posturi similare.
Enuntand doar numele persoanei din exterior este de ajuns pentru solutionarea cazului,sau va fi doar cuvantul sotului impotriva "cuvantului" firmei?
Va multumesc!