avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua,

As dori un sfat cu privire la urmatorul caz. Saptamana trecuta, sotul meu a primit instiintarea de concediere, pe motivul restructurare de post. Avand in vedere ca in firma s-au facut si se fac in continuare angajari pe posturi similare, nu reprezinta un abuz aceasta concediere? Tin sa adaug ca nici macar nu i s-a cautat o alternativa in firma, justificarea fiind lipsa de posturi .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: euramonel , utilizator 21:49, 13 Noiembrie 2009
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupatde salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şiserioasă.
Poate contesta in instanta decizia de concediere unde va proba "ca in firma s-au facut si se fac in continuare angajari pe posturi similare".
Multumesc,

"va proba"?, inteleg ca sotul meu ar trebui sa poata demonstra ca s-au facut si se fac in continuare angajari? Ma puteti indruma cum se poate demonstra o noua angajare pe un post similar?
Eventual chiar mentionand numele unor persoane nou angajate care ocupa post similar cu al sau.

Sau specificand in intr-o anumita perioada de timp s-au facut X angajari pe posturi similare
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
...inteleg ca sotul meu ar trebui sa poata demonstra...

Credeti ca afirmatiile nu trebuiesc acoperite de exemple, argumente, dovezi, etc.?
Credeti ca urmatoarea argumentare ar face posibila castigarea unui eventual proces:
-in acelasi birou in urma cu 3 luni s-au angajat 2 persoane noi, una din exteriorul firmei iar cealalta din interior. In fisa postului pe care s-au incadart cele doua persoane sunt incluse si sarcinile din fisa postului sotului meu, precum si alte sarcini. Specific ca posturile au denumire diferita in organigrama dar sarcinile postului sotului meu sunt incluse si in fisa noilor angajati. Tin sa specific faptul ca la prima angajare in 2006 sotul meu a fost incadrat pe acelasi post ca al celor doua persoane( nou angajate). Apoi, in decursul a 3 ani, sotul meu a avansat - respectiv devansat ( criza ) in posturi similare.
Enuntand doar numele persoanei din exterior este de ajuns pentru solutionarea cazului,sau va fi doar cuvantul sotului impotriva "cuvantului" firmei?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva elenusav elenusav Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Ma simt nedreptatita si doresc sa aflu o opinie profesionista si obiectiva. Am contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post reala si definitiva? ContSters48919 ContSters48919 Cum se poate demonstra ca prin desfiintarea unui post atributile din fisa postului nu au fost preluate de altcineva sau redistribuite personalului crae ramane? ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintare de post Cris_M Cris_M Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt drepturile unui angajat in caz de concediere prin desfiintare de post. Angajatorul are obligatia sa mute angajatul pe ... (vezi toată discuția)