avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post reala si definitiva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post reala si definitiva?

Cum se poate demonstra ca prin desfiintarea unui post atributile din fisa postului nu au fost preluate de altcineva sau redistribuite personalului crae ramane? Deci cum se probeaza faptul ca desfiintarea unui post nu a fost una efectiva si ca nu are o cauza reala si serioasa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:29, 27 August 2009
nu cred ca puteti obtine un raspuns punctual, cazurile pot fi diverse.

daca postul inca exista desfiintarea nu este efectiva si reala.
1. Desfiintarea unui post nu inseamna ce ii este interzis angajatorului sa imparta sarcinile acelui post altor salariati.
2. Angajatorul a considerat ca eficientizarea activitatii se poate face si in acest mod.
dar daca angajatorul angajeaza alte persoane carora le da atributiile persoanei disponibilizate?
Angajatorul u paote angaja pe nimeni pe acel post fara sa fie rechemat in prealabil persoana care a ocupat initial acel post si care a fost disponibilizata ca urmare a desfiintarii postului.
Angajatorul are aceasta "scapare pe langa lege" sa angajeze pe cineva pe un post similar si sa ii dea o parte din sarcinile postului desfiintat. Insa , sunt de parere ca "bate la ochi" desfiintam posturi dar in acelasi timp facem angajari. Nu este putin cam ciudat????
1. Daca a denumit altfel postul, desi are aceleasi atributii, nu este ilegal, desi fortat.
2. La concedierea individuala nu exista obligatia angajatorului de a nu mai ocupa acel post sau de a rechema fostul salariat in cazul reinfiintarii postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters48919 ContSters48919 impotriva unei decizii de concediere din motive ce nu tin de persoana anjajatului, concediere prin desfiintare post , ce argumente s-ar putea aduce in ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante? (vezi toată discuția)
Desfiintare post steff5891 steff5891 Ma puteti indruma intr-o problema. Postul meu a fost desfiintat si in organigrama a fost introdus un post similar, numai ca noul post are si atributii noi. ... (vezi toată discuția)