Buna ziua.Revin cu intrebarea mea,ptr ca am aflat de OUG 96/2003,artic.21,alin a-c.,actualizat in 2015. Cand angajatorul meu a aflat ca sunt insarcinata cu riscm-a pus sa semnez in mare graba un contractdin care reiese ca in decembrie expira contr-ul meu de munca Nu mi-as dat timp sa citesc si sa au o hotarire. In ianuarie trebuie sa nasc.Din noul contract n am primit nici un exemplar. Eu stau in jud.Covasna,iar angajatorul meu in Bucuresti. Ce ma sfatuiti? Sa fac o cerere catre angajator,mentionand OUG-ul sus-amintit? Poate reziliaza contractul acela? Si nu raman fara loc de munca( fara asigurare).? Va multumesc anticipat ptr raspuns
Buna seara.
Este vina dvs. ca nu ati citit ce ati semnat... Oricum, asta nu absolva angajatorul de respectarea prevedirilor acelei ordonante atata timp cat contractul este activ.
Intrucat c.i.m. este pe durata determinata, angajatorul nu are obligatia sa va prelungeasca durata acestuia, situatie in care raportul de munca va inceta de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata , chiar daca l-ati anuntat ca sunteti insarcinata.