avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida functie de management in perioada de proba cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida functie de management in perioada de proba cu contract determinat.

Buna Ziua,

Sotia s-a angajat la o societate in luna ianuarie, avand functie de management. A incheiat un contract individual de munca pe durata determinata de 3 luni (perioada de proba). In luna februarie a ramas insarcinata. A informat in scris societateaangajatoare. Contractul de munca a fost prelungit pe perioade succesive de cate 3 luni urmand sa inceteze incepand cu 1 septembrie.
Consider ca acesta este un abuz din partea societatii angajatoare si motivul pentru care a pastrat-o in perioada de proba timp de 9 luni este acela ca este gravida. mentionez ca sotia urmeaza sa nasca in luna octombrie. Daca intra in concediu de maternitate inainte de 1 septembrie (cand expira contractul) este aparatata de OUG 96/2003? Daca intra in concediu de maternitate societatea angajatoare mai poate sa dispuna incetare raporturilor de munca? Cine o va plati in continuare cat este in concediu de maternitate, prenatal, CAS sau Angajatorul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Mihai , utilizator 16:32, 12 August 2011
Este aparata de lege doar atata timp cat are c.i.m. activ ... avand c.i.m. pe durata determinata acesta va inceta de drept la data exiparii duratei pentru care a fost incheiat indiferent daca intra sau nu in concediu de maternitate ..... angajatorul nefiind obligat sa prelungeasca durata acestuia.

O varianta ar fi intrarea in somaj si apoi din somaj - suspendare somaj - in concediu de maternitate si apoi in CCC, urmand ca la terminarea acestora sa reia somajul.

O alta varianta ar fi modificarea duratei c.i.m. in nedeterminata , situatie in care este nevoie de acordul ambelor parti - angajator si angajat.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept (art.56i din Codul muncii), la data expirarii sale indiferent de starea in care se afla sotia dvs.
2. Angajatorul nu are nici o obligatie legala sa va prelungeasca CIM.
3. Daca intra in concediu de maternitate inainte de 01.09.2011 va prezenta certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si plati.
In acest caz poate sa opteze pentru concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an conf. art. 2, al.1, lit. a din OUG 111/2010?
Poate opta pentru oricare din variantele de CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii a avut venituri din salarii si/sau perioade asimilate: somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate, studenta la zi etc.
In luna decembrie 2010 a lucrat pana pe data de 15 dupa care contracul a incetat. In 10 ianuarie 2011 s-a angajat la societatea unde lucreaza si acum.
Pot fi considerate ca luna intreaga in calculul celor 12 luni conf. art. 4 OUG 111/2010? Ar putea fi vreo problema?

Alte discuții în legătură

O intrebare cam urgenta Ruxandra2019 Ruxandra2019 Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt cadru didactic necalificat si lucrez de doi ani. Pe data de 14 iunie mi se incheie contractul. Eu sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Info concediu crestere copil dmitheone dmitheone Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu niste informatii in legatura cu urmatoarea situatie.Sotia mea trebuie sa nasca luna aceasta.Ea nu a lucrat si nu are ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate / indemnizatie crestere copil raducup27 raducup27 Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Sotia este angajata cu contract determinat de munca pana in data de 17.apr.2017. Este insarcinata si data aprox de ... (vezi toată discuția)