avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident animal salbatic
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident animal salbatic

Pentru a nu pierde timpul nimanui, intru direct in subiect.
In urma cu cateva zile, circuland pe un drum national, fara niciun fel de restrictie de circulatie, noaptea, am lovit un animal salbatic, apartinand unui fond de vanatoare.
Impotriva cui ar trebui sa indrept actiunea, pentru a avea sanse de recuperare a pagubei (care trece, estimativ, de 15.000 lei), in conditiile in care nu detin o polita de asigurare casco ?
Exista practica judiciara in favoarea pagubitului ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ssibiu , utilizator 16:24, 8 Decembrie 2018
Contactati un av din zona dvs este o actiune clasica de raspundere civila delictuala indreptata in principal impotriva adm fondului de vanatoare.Sa nu considerati ca merge cu modele de pe net si cu sfaturi necesita un av pt o strategie privind administrarea probatoriului pt a face dovada indeplinirii cumulative a unor conditii necesare atragerii raspunderii civile.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Sa stiti ca daca v-ati aflat pe un fond de vanatoare, mai mult ca sigur era pe acolo si un indicator Atentie! animale salbatice, si apoi nu exista drum national fara restrictii.
Indicatorul "Atentie animale salbatice" este montat la 800 m dupa locul accidentului.
Revenind la locatie, am observat ca nu eram in zona de padure (accidentul s-a produs noaptea), ci eram intr-o zona cu cateva tufisuri printre care se poate observa ca este o poteca de animale.

Boeriu Catalin a scris:

Sa stiti ca daca v-ati aflat pe un fond de vanatoare, mai mult ca sigur era pe acolo si un indicator Atentie! animale salbatice, si apoi nu exista drum national fara restrictii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu un caprior salbatic pe drum judetean olimpius olimpius Buna seara, Problema mea este urmatoarea: azi de dimineata circuland cu autoturismul personal pe drumul judetean dj581 mi-a sarit in fata masinii din partea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident rutier implicat animal salbatic ( cerb) dauna totala Nicoleta Ana Nicoleta Ana Buna ziua! In urma cu cateva zile inaintea zorilor de zi am fost implicat intr-un accident rutier produs prin coleziune impact cu un animal salbatic ( Cerb) ... (vezi toată discuția)
Proces despagubire accident cu urs. am lovit un urs pe o portiune ... Mario12mxl Mario12mxl Proces despagubire accident cu urs. Am lovit un urs pe o portiune de drum european intre două localități A si B, eu deplasandu-ma inspre localitatea ... (vezi toată discuția)