avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este obligatorie plata anuală către biserică?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este obligatorie plata anuală către biserică?

Bună ziua, mă numesc Violeta și doresc să știu exact dacă este obligatorie plata anuală către biserică. Dacă este obligatorie precum impozitul și diverse alte taxe,ok,nici o problemă, dar dacă nu este, atunci de ce preotul vine și îți spune că trebuie să plătești 80 lei (în fiecare an se modifică suma)..?? Dacă nu achiți suma până la sfârșitul anului, te mai face și de rușine în biserică, făcând un anunț că...familiile... X...și... Y...nu au plătit contribuția anul acesta. Și chiar dacă plătești în fiecare an.....mai este o taxă pt înmormântare, cununie...sau...botez. .... Este legal așa ceva???? Cu tot respectul pentru biserică și preoți eu cred că ar trebui rezolvată această situație. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Violeta Pop , utilizator 16:53, 14 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taxa nu este obligatorie.Ce spune preotul este un santaj emotional.

De partea cealaltă, reprezentanţii Bisericii vorbesc de o contribuţie, care nu este obligatorie şi, mai mult, nu poate fi un impediment pentru îndeplinirea serviciului religios. De altfel, apelul Arhiepiscopiei Constanţa pentru mireni este ca aceştia să le sesizeze cazurile, pentru a putea fi luate măsurile care se impun. „Nu poate să fie la modul general. Fiecare biserică, prin decizia, nu a preotului, ci a consiliului parohial din care fac parte şi mireni, adică şi oameni de rând, se fixează pentru bunul mers al bisericii o contribuţie. Nu este obligatorie. Dacă nu o plătesc, nu o plătesc, asta e... (...) Fiecare biserică are un consiliu parohial, format din credincioşi şi preot şi stabilesc nişte contribuţii care nu sunt obligatorii şi pe care le vor folosi pentru biserică, pentru curent, diverse cheltuieli
Mulțumesc pentru răspuns, o zi bună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică? Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un ... (vezi toată discuția)
Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)
consiliul parohial mi-a solicitat o taxa de contribuție cu trei ani in urmă pentru a oficia căsătoria ... Danut 08 Danut 08 Buna ziua Mă numesc Dan și locuiesc în Finteușu Mic. Sînt căsătorit în 21 octombrie 2018 și am următoarea problemă: Consiliul parohial mi-a ... (vezi toată discuția)