In urma cu ceva timp a fost intocmit un certificat de mostenitor. Dupa aceasta etapa e nevoie si de succesiune?
Am o alta intrebare...acel certificat de mostenitor intocmit prin anul 2001 la un birou notarial s-a pierdut. Cum se poate recupera si daca se poate recupera de la biroul notarial unde a fost intocmit,? Avand in vedere ca au trecut ceva ani..
Buna ziua,
certificatul de mostenitor reprezinta succesiunea.
Daca in certificatul de mostenitor sunt trecuti mai multi mostenitori ai bunurilor, este nevoie de iesirea din indiviziune conform cotelor stabilite in certificatul de mostenitor.
Puteti solicita eliberarea unui duplicat a certificatului de mostenitor din arhiva Camerei Nationale a Notarilor Publici.
Multumesc de raspuns.
As vrea daca e posibil sa imi explicati mai mult in legatura cu iesirea din indiviziune, acel certificat de mostenitor are doi mostenitori ( respectiv mama si matusa), nu stiu ce a facut matusa mai departe, e intr-o stare de sanatate precara, acest document s-a pierdut. Spuneti de arhiva Camerei Nationale a Notarilor Publici..documentul a fost incheiat in municipiul Satu-Mare..se poate recupera de la birou notarial?
Succesiune
abc53
Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire
LUMITM
Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)