avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre certificat de mostenitor

Buna ziua !

In urma cu ceva timp a fost intocmit un certificat de mostenitor. Dupa aceasta etapa e nevoie si de succesiune?

Am o alta intrebare...acel certificat de mostenitor intocmit prin anul 2001 la un birou notarial s-a pierdut. Cum se poate recupera si daca se poate recupera de la biroul notarial unde a fost intocmit,? Avand in vedere ca au trecut ceva ani..
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
costincr, utilizator
Cel mai recent răspuns: costincr , utilizator 19:44, 15 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
certificatul de mostenitor reprezinta succesiunea.
Daca in certificatul de mostenitor sunt trecuti mai multi mostenitori ai bunurilor, este nevoie de iesirea din indiviziune conform cotelor stabilite in certificatul de mostenitor.
Puteti solicita eliberarea unui duplicat a certificatului de mostenitor din arhiva Camerei Nationale a Notarilor Publici.
Multumesc de raspuns.
As vrea daca e posibil sa imi explicati mai mult in legatura cu iesirea din indiviziune, acel certificat de mostenitor are doi mostenitori ( respectiv mama si matusa), nu stiu ce a facut matusa mai departe, e intr-o stare de sanatate precara, acest document s-a pierdut. Spuneti de arhiva Camerei Nationale a Notarilor Publici..documentul a fost incheiat in municipiul Satu-Mare..se poate recupera de la birou notarial?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
costincr, utilizator
Camera Nationala a Notarilor Publici e aceasi cu Uniunea Nationala a Notarilor Publici?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este aceeasi ... denumirea corecta este Uniunea Nationala a Notarilor Publici
Oare la aceasta postare as putea primi un raspuns...

Alte discuții în legătură

Succesiune abc53 abc53 Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat certificat mostenitor adina_miu adina_miu Buna ziua, daca pot obtine duplicate dupa cerificatele de mostenitor al bunicilor, desi mai exista cate un original la matusa mea. In ambele certificate ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)