avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... transfer marfa de pe o firma pe alta si insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

transfer marfa de pe o firma pe alta si insolventa

• va rog mult ajutati-ma cu sfaturi pt urmatoarea problema:
-soc veche,cu 2 asociati,platit de tva si impozit pe profit,stoc de marfa 5 miliarde,datorii la furnizori 3 miliarde,datorii catre asociati 2,5 miliarde;
-au deschis o alta firma platit. de tva si impozit pe profit
-vor sa transfere marfa de pe cea veche pe cea noua,astfel incat sa ceara falimentul celei vechi
-cand stocul va fi zero ramane de discutat daca se vor prescrie datoriile sau le vor achita,dar cum pot sa procedeze sa scape de stoc fara sa implice anumite banuieli din partea fiscului sau garzii financiare
-ei vor sa activeze deja pe asta noua,probabil trebuie sa declare pct de lucru,insa daca nu vor vinde momentan la pers fizice,le trebuie casa de marcat?
-de asemenea vor sa preia leasingul la masina de pe firma veche pe cea noua
-dupa ce rezolva stocul vor cere falimentul sau un furnizor sa le ceara insolventa

• de asemenea o societate careia un funizor i-a cerut insolventa si urmeaza sa se judece,are voie sa presteze in continuare activitatea,mai poate vinde cu tva,efectueaza plati in continuare?
Am nevoie de un raspuns cat mai repede,va rog.
MULTUMESC MULT.

Cel mai recent răspuns: ursuloaica , utilizator 10:16, 30 Noiembrie 2009
ursuloaica a scris:
SC veche, cu 2 asociati, platit de tva si impozit pe profit, stoc de marfa 5 miliarde, datorii la furnizori 3 miliarde, datorii catre asociati 2,5 miliarde;
- au deschis o alta firma platit. de tva si impozit pe profit
- vor sa transfere marfa de pe cea veche pe cea noua,astfel incat sa ceara falimentul celei vechi;
-cand stocul va fi zero ramane de discutat daca se vor prescrie datoriile sau le vor achita, dar cum pot sa procedeze sa scape de stoc fara sa implice anumite banuieli din partea fiscului sau garzii financiare
- ei vor sa activeze deja pe asta noua,probabil trebuie sa declare pct de lucru, insa daca nu vor vinde momentan la pers fizice,le trebuie casa de marcat?
- de asemenea vor sa preia leasingul la masina de pe firma veche pe cea noua
- dupa ce rezolva stocul vor cere falimentul sau un furnizor sa le ceara insolventa
- de asemenea o societate careia un funizor i-a cerut insolventa si urmeaza sa se judece, are voie sa presteze in continuare activitatea, mai poate vinde cu tva, efectueaza plati in continuare?

Buna ziua,
Conform prevederilor legale in vigoare, in caz de faliment, Lichidatorul judiciar, sub supravegherea Judecatorului sindic, poate solicita si obtine dreptul de a verifica necesitatea, oportunitatea si legalitatea oricarei actiuni/inactiuni (comerciale, administrative, legale, etc.) intreprinse de fostii Administratori in numele si pentru SC, pe o perioada de cel mult 3 ani inainte de data deschiderii procedurii.
In masura in care, cu nerespectarea legii, aceste actiuni/inactiuni au pagubit SC, ele pot fi anulate, pentru a readuce in patrimoniul societatii eventualele prejudicii.
In acest caz Lichidatorul desemnat poate cere atragerea raspunderii personale (civile, administrative sau penale, dupa caz) a administratorului pentru gestiunea SC cu incalcarea prevederilor legale in vigoare, in special cele din Legea contabilitatii, din Codul Fiscal si din Codul de Procedura Fiscala si/sau pentru gestiune frauduloasa in dauna societatii si/sau a tertilor.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
tocmai de aceea nu vad o solutie buna transferarea stocului catre soc noua,prin vanzare ,cu un adaos modic,atunci ce sfat ne dati?
si in a doua problema?
multumesc mult
-ei vor sa activeze deja pe asta noua,probabil trebuie sa declare pct de lucru,insa daca nu vor vinde momentan la pers fizice,le trebuie casa de marcat?

Nu trebuie casa de marcat in acest caz.
-de asemenea vor sa preia leasingul la masina de pe firma veche pe cea noua

Este posibil numai cu acordul soc de leasing
• de asemenea o societate careia un funizor i-a cerut insolventa si urmeaza sa se judece,are voie sa presteze in continuare activitatea,mai poate vinde cu tva,efectueaza plati in continuare?

Societatea isi desfasoara activitatea normal pana la deschiderea procedurii de insolventa si primirea sentintei. Ulterior in functie de ce scrie in sentinta
multumesc pt raspunsuri
Este interesant ca solicitati sfaturi de la profesionisti pentru lipsirea de bunuri a societatii in dauna creditorilor.
Este bine de stiut ca lichidatorul judiciar poate solicita anularea oricarei vanzari in cazul in care acesta este efectuata cu intentia de a leza interese creditorilor. Pretul neserios este cel mai utilizat argument.

Alte discuții în legătură

Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Amenzi Ganna Ganna Buna seara. Imi puteti raspunde va rog la mai multe intrebari: 1. In cazul declaratiei 394 amenda este 6000 de lei pe luna pt fiecare luna pt care nu ai ... (vezi toată discuția)
Intrebare dandu dandu Am si eu urmatoarea problema: Am un SRL caruia i-am suspendat activitatea la inceputul anului 2008 , dupa care nu am mai depus nicaieri nici un fel de act ... (vezi toată discuția)