avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... În 2017 am avut venituri din chirii declarate și ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

În 2017 am avut venituri din chirii declarate și impozitate. De ce se mai trec în declarația unică, vor mai fi impozitate o dată?

În 2017 am avut venituri din chirii ,declarate, cu impozitul plătit în 2017. Acum, de ce se mai trec în declarația unica, vor mai fi impozitate o data ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adrian140 , utilizator 10:37, 18 Noiembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu le-ati declarat atunci in 2017 ca fiind venituri finale ci ca fiind venituri estimate prin declaratia 220 care se depunea la acea vreme. Acum odata cu depunerea declaratiei unice, trebuie sa declarati situatia finala a veniturilor pentru 2017 si va va aparea in declaratie si impozitul pe venit final. Daca aceasta este acoperit cu ce plati ati facut in timpul anului 2017 in contul impozitului pe venit calculat atunci la venitul estimat, nu mai platiti acum nimic. Daca apare diferenta, de exemplu acest caz se intalneste la cei cu chiria in valuta conform contractului de inchiriere, se face reglarea si se plateste acum doar diferenta. Pentru inchidrea anului 2017, dupa depunerea declaratiei unice care trebuia de fapt depusa pana pe 15 iulie 2018, o sa primiti acasa decizie de impunere
Daca valoarea chiriei este trecuta in lei in contractul de inchiriere platile anticipate ale impozitului platite trimestrial reprezinta chiar impozitul total ce il datorat statului. Venitul pe chirii obtinut in anul 2017 trebuie trecut in declaratia unica, dar nu veti mai plati nimic in plus.
Daca valoarea chiriei este trecut in contract in valuta in declaratia unica se trece echivalentul in lei calculat la cursul valutar oficial. Este foarte probabil ca valoarea impozitului datorat pe anul 2017 in urma echivalarii in lei a valutei sa difere de impozitul platit anticipat in cursul anului 2017. Se va face regularizarea impozitului si veti plati sau veti primi diferenta.
Mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica 2023 inchiriere: venit net 2022 versus estimat 2022 delia mitroaica delia mitroaica Am un contract de inchiriere de la 1.03.2022 la 31.12.2023. Anul trecut am depus o declaratie unica cu venitul estimat din inchiriere. Anul acesta am depus ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica venit din inchiriere janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Am niste nelamuriri si sper sa ma ajutati. Sunt salariata , dar am si o proprietate pe care o inchiriez. In 2017, am platit pe baza de decizie de ... (vezi toată discuția)