Buna ziua,
Am niste nelamuriri si sper sa ma ajutati.
Sunt salariata , dar am si o proprietate pe care o inchiriez. In 2017, am platit pe baza de decizie de impunere trimisa de ANAF. Am aflat ca trebuie sa depun rectificativ pt 2017 deoarece chiria a fost in valuta. Trebuie sa depun pentru 2018 estimat? Venitul din chirie este sub 22 800 lei. Si daca da, tinand cont ca sunt salariat si mi se retin la sursa CAS si CASS, mai completez ? Va rog, daca puteti sa-mi dati toate informatiile necesare completarii acesteia. Multumesc.
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie ca acum sa depuneti declaratia unica in care sa completati prima parte cu inchiderea anului 2017 si apoi partea a doua cu estmatul pentru 2018. Pentru ca aveti acest caz mai special cu valoarea chiriei in valuta, conform contract de inchiriere, sa mergeti la ei la finante sa va ajute ei cu completarea declaratiei si s-o depuneti la ghiseu, ca sa n-o gresiti. Sa aveti la dumneavoastra copie dupa contract si deciza primita de la finante anul trecut. Nu are importanta ca mai aveti si acel contrat de munca valabil.
Multumesc.
Banii pe chirie imi sunt virati in cont, in lei la cursul euro din acea zi. E corect si legal sa adun sumele si sa le trec in declaratie?
In estimarea pe 2018 voi trece doar venitul din chirie?