avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia unica venit din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia unica venit din inchiriere

Buna ziua,
Am niste nelamuriri si sper sa ma ajutati.
Sunt salariata , dar am si o proprietate pe care o inchiriez. In 2017, am platit pe baza de decizie de impunere trimisa de ANAF. Am aflat ca trebuie sa depun rectificativ pt 2017 deoarece chiria a fost in valuta. Trebuie sa depun pentru 2018 estimat? Venitul din chirie este sub 22 800 lei. Si daca da, tinand cont ca sunt salariat si mi se retin la sursa CAS si CASS, mai completez ? Va rog, daca puteti sa-mi dati toate informatiile necesare completarii acesteia. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: janedoe1 , utilizator 12:41, 28 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie ca acum sa depuneti declaratia unica in care sa completati prima parte cu inchiderea anului 2017 si apoi partea a doua cu estmatul pentru 2018. Pentru ca aveti acest caz mai special cu valoarea chiriei in valuta, conform contract de inchiriere, sa mergeti la ei la finante sa va ajute ei cu completarea declaratiei si s-o depuneti la ghiseu, ca sa n-o gresiti. Sa aveti la dumneavoastra copie dupa contract si deciza primita de la finante anul trecut. Nu are importanta ca mai aveti si acel contrat de munca valabil.

Multumesc.
Banii pe chirie imi sunt virati in cont, in lei la cursul euro din acea zi. E corect si legal sa adun sumele si sa le trec in declaratie?
In estimarea pe 2018 voi trece doar venitul din chirie?
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
janedoe1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În 2017 am avut venituri din chirii declarate și impozitate. de ce se mai trec în declarația unică, vor mai fi impozitate o dată? adrian140 adrian140 În 2017 am avut venituri din chirii ,declarate, cu impozitul plătit în 2017. Acum, de ce se mai trec în declarația unica, vor mai fi impozitate o data ? (vezi toată discuția)
Inchirierea unui spatiu pentru o firma jean59 jean59 Doresc sa inchiriez un spatiu unei firme care desfasoara activitati comerciale.Spatiul se afla intr-o cladire situata pe raza unei comune(la tara).Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Plata cass la dividende eda_68 eda_68 Buna ziua Am o situatie: doi asociati vor sa-si ridice dividende (sunt peste 22800 lei) Asociatul 1 are in 2017 declarate venituri din act. independente in ... (vezi toată discuția)