avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt amenințată de soțul meu că mă va alunga din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt amenințată de soțul meu că mă va alunga din apartamentul obținut de el prin Prima casă înainte de căsătorie, cu credit la care eu sunt coplătitor. Chiar poate să mă scoată afară? Vine iarna și nu aș vrea să rămân pe drumuri cu un copil mic

Buna ziua. Am o problema mai delicata. Sunt casatorita de 4 ani si jumatate dar de 3 ani relatia cu sotul este una foarte tensionata cu injraturi, jigniri si amenintari. Singurul lucru pt care mai suntem impreuna este un copil de 3 ani. In prezent el este plecat in strainatate si de 4 luni am cunoscut pe cineva si avem o relatie. Sotul a aflat de aceasta relatie si acuma ma ameninta ca peste doua saptamani cand vine ma scoate afara din apartamentul in care locuim. Apartamentul il avem de aproximativ 3 ani si jumatate si este luat prin programul prima casa si contractul de credit este pe numele lui si eu sunt coplatitor. Mentionez ca dupa 2 luni de la cumparatea apartamentului ne-am casatorit. Intrebarea mea este daca chiar poate sa ma scoata afara, si daca eu am vreun drept de la acel apartament. Va rog sa ma ajutati ca vine iarna si nu as vrea sa raman pe drumuri cu un copil mic. Va multumesc.i
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Deci cand l ati cumparat nu erati casatorita cu el.Deci estebal lui si ati platit impreuna ratele.
E simplu daca doreste sa va despartiti va va plati 50% din ratele platite de 3 ani si dvs o sa plecati.
Acum legea spune ca untre 1 dec si 15 martie nu are voie sa va evacueze, insa va schimba butucul si pana va judecati o sa stati cu chirie.
Venituri aveti munciti?caci e si riscul pt copil de custodie
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate să vă scoată din apartament, după 15 martie, dar numai după un proces de evacuare, în instanţă, fiindcă locuinţa este locuinţa familiei, dacă o declaraţi aşa la Oficiul de cadastru:
Art. 321 Cod Civil
Noţiune
(1) Locuinţa familiei este locuinţa comună a soţilor sau, în lipsă, locuinţa soţului la care se află copiii.
(2) Oricare dintre soţi poate cere notarea în cartea funciară, în condiţiile legii, a unui imobil ca locuinţă a familiei, chiar dacă nu este proprietarul imobilului.

Şobolan de tomberoane, poate soţul doamnei nu are atâta cruzime încât să-şi lase copilul fără acoperiş deasupra capului pe timpul iernii şi nici interes să ia copilul la domiciliul său, dacă lucrează în străinătate şi nu are cine să îngrijească copilul.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util

Legal, nu va poate da afara decat prin actiune de evacuare si cat sunteti inca casatoriti, nu va avea succes cu acea actiune. Daca va da afara pur si simplu , mergeti la politie si faceti plangere pt abandon.
Mergeti la ocpi si notati locuinta ca locuinta a familiei.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
gi-jane2, moderator
Multumesc din suflet
Casatoriti fiind, nu va poate evacua din locuinta familiei.

Art. 321 Cod Civil
Noţiune
(1) Locuinţa familiei este locuinţa comună a soţilor sau, în lipsă, locuinţa soţului la care se află copiii.

(2) Oricare dintre soţi poate cere notarea în cartea funciară, în condiţiile legii, a unui imobil ca locuinţă a familiei, chiar dacă nu este proprietarul imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a nota in cartea funciara ca locuinta familiala a unui apartament care este proprietatea unui tert Costi2014 Costi2014 Buna ziua domnule Profesor, Va rog sa-mi dati un sfat: De 8 ani saunt casatorita si locuiesc cu sotul meu intrun apartament proprietate a socrilor.In timp am ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament dobandit inaintea casatoriei AlinaStanciu80 AlinaStanciu80 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul vrea sa vanda apartamentul in care locuim impreuna cu cei 2 copii minori, impotriva vointei mele ... (vezi toată discuția)
Notificare in baza art. 1039 din cpc - evacuarea voluntara din domiciliu Claudia_Stoian Claudia_Stoian Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg notificarea pe care am primit-o din partea sotului meu. Suntem casatoriti de 5 ani. Inaninte cu o ... (vezi toată discuția)