avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce nu figurez ca asigurat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce nu figurez ca asigurat

Buna ziua,luna trecuta pe 3 am încheiat contractul de muncă pe perioadă determinată (12 luni),acum 2 zile am avut nevoie de o trimitere de la medicul de familie însă nu mi s a dat motiv că nu figurez ca asigurat. Imi poate spune cineva de ce? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 15 Noiembrie 2018
Din cauza ca D112 nu a fost inca depusa de angajatorul dvs.... mergeti cu adeverinta de salariat la Casa de Asigurari de Sanatate.


Ordinul 581/2014
Art. 12
(1) Dovada calitatii de asigurat se realizeaza prin modalitatea electronica de verificare a calitatii de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, iar in situatia in care, in urma interogarii, persoana nu apare in aplicatia mentionata la art. 11 alin. (1), se realizeaza printr-un document justificativ - adeverinta, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentele norme metodologice, eliberata de casa de asigurari de sanatate in a carei evidenta se afla persoana, potrivit fiecarei categorii de persoane, pe baza urmatoarelor documente:
.......
q) pentru persoanele asigurate care realizeaza venituri din salarii sau a celor asimilate acestora, care sunt supuse impozitului pe venit, asa cum sunt definite in Codul fiscal: actul de identitate valabil la data solicitarii si adeverinta de salariat eliberata de angajator, al carei model este prevazut in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezentele norme metodologice;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat Staicovici Mihaela Staicovici Mihaela Va rog sa-mi spuneti la ce autorități trebuie sa depună angajatorul actele pentru coasiguratul salariatului? (vezi toată discuția)
Card de sanatate national leonardy44 leonardy44 Buna seara! unde ma pot adresa pt obtinerea cardului de sanatate; -la casa de asigurari apare ca sunt asigurat dar fara card emis; -am intrebat la casa cand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...daca eu am un contract de munca incheiat cu data ... Madamari Madamari Buna ziua...daca eu am un contract de munca incheiat cu data de 18 ianuarie 2021 si la inceputul luni februarie urmeaza sa fiu internata pentru o investigatie ... (vezi toată discuția)