Buna ziua,luna trecuta pe 3 am încheiat contractul de muncă pe perioadă determinată (12 luni),acum 2 zile am avut nevoie de o trimitere de la medicul de familie însă nu mi s a dat motiv că nu figurez ca asigurat. Imi poate spune cineva de ce? Multumesc.
Din cauza ca D112 nu a fost inca depusa de angajatorul dvs.... mergeti cu adeverinta de salariat la Casa de Asigurari de Sanatate.
Ordinul 581/2014
Art. 12
(1) Dovada calitatii de asigurat se realizeaza prin modalitatea electronica de verificare a calitatii de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, iar in situatia in care, in urma interogarii, persoana nu apare in aplicatia mentionata la art. 11 alin. (1), se realizeaza printr-un document justificativ - adeverinta, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentele norme metodologice, eliberata de casa de asigurari de sanatate in a carei evidenta se afla persoana, potrivit fiecarei categorii de persoane, pe baza urmatoarelor documente:
.......
q) pentru persoanele asigurate care realizeaza venituri din salarii sau a celor asimilate acestora, care sunt supuse impozitului pe venit, asa cum sunt definite in Codul fiscal: actul de identitate valabil la data solicitarii si adeverinta de salariat eliberata de angajator, al carei model este prevazut in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezentele norme metodologice;
....