avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua...daca eu am un contract de munca incheiat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua...daca eu am un contract de munca incheiat cu data ...

Buna ziua...daca eu am un contract de munca incheiat cu data de 18 ianuarie 2021 si la inceputul luni februarie urmeaza sa fiu internata pentru o investigatie chirurgicala de cand figurez ca asigurat pentru a beneficia de spitalizare ?multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
Madamari, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 19 Ianuarie 2021
De la data inceperii activitatii .
Va multumesc pentru raspun .
Probabil ca dovada o fac prin adeverinta ceruta de catre cei de la spital?
Dovada calităţii de asigurat se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calităţii de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situaţia în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicaţia SIUI, se realizează printr-un document justificativ - adeverinţă, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidenţă se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
......
q) pentru persoanele asigurate care realizează venituri din salarii sau a celor asimilate acestora, care sunt supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt definite în Codul fiscal: actul de identitate valabil la data solicitării şi adeverinţa de salariat eliberată de angajator, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice;
........
(EXTRAS DIN ORDINUL 581/2014, ART.12)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu figurez ca asigurat lacrimi_oana lacrimi_oana Buna ziua,luna trecuta pe 3 am încheiat contractul de muncă pe perioadă determinată (12 luni),acum 2 zile am avut nevoie de o trimitere de la medicul de ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate national leonardy44 leonardy44 Buna seara! unde ma pot adresa pt obtinerea cardului de sanatate; -la casa de asigurari apare ca sunt asigurat dar fara card emis; -am intrebat la casa cand ... (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere gabic0 gabic0 Un salariat are in intretinere parintii care nu au niciun venit.Va rog frumos sa-mi spuneti daca pentru a indeplincalitatea de coasigurati trebuie sa aduca la ... (vezi toată discuția)