avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea unui chirias cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea unui chirias cu probleme

Buna ziua , ma numesc Monica Gherghel , sunt din Fagaras , si as dori daca , sa ma sfatuiti in ceea ce se poate face in urmatoarea problema.
Eu am un apartament si sunt doar cu fetita mea , conditiile sunt destul de dificile astfel am hotarat sa stam la parintii mei iar apartamentul sa il inchiriem .Astfel in speranza si de a ajuta un om mai in varsta care la cei peste 70 ani a fost dat afara din casa lui de catre sotia si fiul acestuia,am convenit sa ii inchiriez lui apartamentul cu 300 lei/luna ( ce nu mi se pare enorm , el avand pensie de 1.200, si spunand ca nu sunt probleme cu plata chiriei si a utilitatilor).Contractul este facut doar pe 6 luni incepand cu data de 01.10.2009 .Dar problemele deja au inceput dupa prima luna cand a inceput sa bea si sa strige pe ferestra dupa oameni , sa urineze atat in apartament cat si pe scara blocului, fiind considerat un chirias problema .In aceste conditii , va intreb daca am posibilitatea de a-l evacua din apartament inainte ca, termenul de inchiriere sa expire.in spernta ca imi ve-ti da un raspuns, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 17:27, 13 Noiembrie 2009
buna ziua!
conditiile "standar" intr-un contract de inchiriere ar fi:
a) să folosească imobilul închiriat potrivit destinaţiei rezultate din prezentul contract;
b) să execute la timp şi în bune condiţii lucrările de întreţinere şi reparaţii ce îi revin;
c) să plătească chiria în cuantumul şi la termenele stabilite prin prezentul contract;
d) la încheierea duratei contractului, să restituie imobilului închiriat în starea în care l-a primit, adică în stare bună.
in unele contracte este posibila si denunţarea unilaterală din partea oricăreia dintre părţi, notificată în scris celeilalte părţi, cu un preaviz de X zile.
in principiu puteti promova o actiune de rezilierea a contractului pt nerespectarea clauzelor din contract, daca nu puteti invoca denuntarea unilaterala.
Pentru tulburarea linistii publice, vecinii din bloc, sau dvs., dupa caz, puteti face sesizare la Politie iar persoana in cauza va fi sanctionata.
Daca isi indeplineste obligatiile ce ii revin in calitate de chirias, nu aveti motive sa reziliati/denuntati unilateral contractul de inchiriere.
Presupunand ca ar exista motive de evacuare, initierea unei astfel de actiuni poate dura mai mult de sase luni de zile si necesita costuri suplimentare, ca sa nu mai amintesc de timpul alocat unei astfel de "operatiuni"...
Incercati sa-l determinati sa plece singur, folosind pe cat posibil calea amiabila.Luati in calcul si posibilitatea ca dupa expirarea termenului de inchiriere, chiriasul sa nu elibereze imobilul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Puteti cere rezilierea contractului dar trebuie sa cititi cu atentie contractul de inchiriere. Va trebui sa dovediti comportamentul acestuia total neadecvat si faptul ca aduce prejudicii apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchirere spatiu uscatorie B_Floryn B_Floryn am si eu o rugaminte sa ma ajutati intr-o problema....Acum un an de zile am inchiriat ca si persoana juridica spatiul de la parterul blocului destinat initial ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare af contracte de inchiriere cristian_catalin cristian_catalin Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Contractele de inchirieri (bunuri personale) se inregistreaza la administratia financiara inainte ... (vezi toată discuția)