avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA AUTO OLANDA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA AUTO OLANDA

Bună ziua!
De curând am achiziționat din Olanda, prin intermediul unei persoane care se ocupă cu mașini sh, un autoturism. Acesta a fost cumpărat direct pe numele meu, dealer-ul din Olanda emițând și factura tot pe numele meu. Problema se pune în felul următor: pe factură, atât în dreptul rubricii “Preț fără TVA” cât și la rubrica “Total cu TVA” este trecută aceeași sumă, iar în rubrica TVA(BTW în Olanda) este trecut 0,00. În această situație, se mai pune problema plății TVA în România?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 13:21, 17 Noiembrie 2018
Pe export de pe o piata a unei tari din UE pe piata altei tari din UE nu se percepe TVA.
Mulțumesc mult!

tgeorgescu a scris:

Pe export de pe o piata a unei tari din UE pe piata altei tari din UE nu se percepe TVA.

Tva-ul l-ati platit in Olanda. La masinile SH si la toate bunurile SH se aplica tva doar la adaosul comercial, dar comerciantul nu are voie sa-l scrie separat pe factura.
Daca masina era noua erati obligat sa platiti tva pentru toata valoarea in Romania.
Am înțeles. Vă mulțumesc pentru răspuns!
Cu placere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar auto sh persoană fizică Marian5991 Marian5991 Bună ziua! Pe Site-ul „europa.eu” scrie foarte clar că în calitate de Persoană Fizică la cumpărarea unui autoturism SH din altă țară a Uniunii ... (vezi toată discuția)
Tva in operațiune trunghiulara Valentina h check Valentina h check Am achiziționat (persoană fizică) o mașină SH de la un dealer B din Italia. Dealerul B a achizionat mașina, participând la licitații online organizate ... (vezi toată discuția)
Platitor tva sau nu? kerstman kerstman Buna ziua , Am si eu o nelamurire. Sunt detinatorul unei masini noi cumparate din Belgia si inscrisa pe numele meu in Belgia.Masina are 10 luni , si 18000 ... (vezi toată discuția)