avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor tva sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor tva sau nu?

Buna ziua ,

Am si eu o nelamurire.
Sunt detinatorul unei masini noi cumparate din Belgia si inscrisa pe numele meu in Belgia.Masina are 10 luni , si 18000 km.
Acum am venit in Romania cu masina , cu gandul de a o inmatricula , singura problema fiind ca cei de la finante nu stiu daca sunt platitor de tva sau nu.
La achizitie eu am platit tva-ul in Belgia , masina fiind inscrisa acolo cu scopul de a circula in tara respectiva.
Eu ma gandesc ca nu imi vor cere tva-ul in Romania din moment ce masina nu mai intra sub legea masinilor noi si din moment ce masina nu a fost inscrisa in Belgia ca "PT EXPORT" adica sa nu platesc tva-ul acolo ci in tara unde o voi inscrie.

Ma poate ajuta cineva aici din moment ce cei de la finante nu au habar??

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: kerstman , utilizator 21:04, 10 Octombrie 2010
eu creed ca la iesirea din belgia trebuia sa le cereti sa vi se restitue TVA pe care l-ati platit si asa era cel mai simplu.
Eu nu cred asta fiindca masina era deja inscrisa in Belgia de 8 luni, iar eu ca persoana rezidenta in Belgia la momentul acela nu puteam sa mi-o vand mie ca viitoare persoana rezidenta in Romania....daca intelegeti..
in momentul in care ati cumparat masina ati luat-o de la o persoana fizica sau juridica ?
ati cumparat-o cu factura sau nu ?
Am cumparat masina de la un dealer autorizat Opel cu factura si am platit si tva-ul.
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
kerstman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o firma cu cod special de tva pentru achiziții intracomunitare. plătesc tva în românia dacă achiziționez o mașină din belgia de la cineva care aplică tva la marjă? stefymindrut stefymindrut Buna ziua, am o firma cu un cod special de tva, pentru achiziții intracomunitare. Vreau sa achiziționez o mașină de la o Pers. Belgia care aplică tva la ... (vezi toată discuția)
Tva auto olanda Valu10 Valu10 Bună ziua! De curând am achiziționat din Olanda, prin intermediul unei persoane care se ocupă cu mașini sh, un autoturism. Acesta a fost cumpărat direct ... (vezi toată discuția)
Tva in operațiune trunghiulara Valentina h check Valentina h check Am achiziționat (persoană fizică) o mașină SH de la un dealer B din Italia. Dealerul B a achizionat mașina, participând la licitații online organizate ... (vezi toată discuția)