Am si eu o nelamurire.
Sunt detinatorul unei masini noi cumparate din Belgia si inscrisa pe numele meu in Belgia.Masina are 10 luni , si 18000 km.
Acum am venit in Romania cu masina , cu gandul de a o inmatricula , singura problema fiind ca cei de la finante nu stiu daca sunt platitor de tva sau nu.
La achizitie eu am platit tva-ul in Belgia , masina fiind inscrisa acolo cu scopul de a circula in tara respectiva.
Eu ma gandesc ca nu imi vor cere tva-ul in Romania din moment ce masina nu mai intra sub legea masinilor noi si din moment ce masina nu a fost inscrisa in Belgia ca "PT EXPORT" adica sa nu platesc tva-ul acolo ci in tara unde o voi inscrie.
Ma poate ajuta cineva aici din moment ce cei de la finante nu au habar??
Eu nu cred asta fiindca masina era deja inscrisa in Belgia de 8 luni, iar eu ca persoana rezidenta in Belgia la momentul acela nu puteam sa mi-o vand mie ca viitoare persoana rezidenta in Romania....daca intelegeti..
Tva auto olanda
Valu10
Bună ziua!
De curând am achiziționat din Olanda, prin intermediul unei persoane care se ocupă cu mașini sh, un autoturism. Acesta a fost cumpărat direct ... (vezi toată discuția)