avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am o firma cu cod special de TVA pentru achiziții ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am o firma cu cod special de TVA pentru achiziții intracomunitare. Plătesc TVA în România dacă achiziționez o mașină din Belgia de la cineva care aplică TVA la marjă?

Buna ziua, am o firma cu un cod special de tva, pentru achiziții intracomunitare. Vreau sa achiziționez o mașină de la o Pers. Belgia care aplică tva la marja, în acest caz eu mai plătesc tva în ROMÂNIA pt mașină?<br>
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 20:30, 17 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ceea ce scrieti dvs mai sus rezulta ca masina este second-hand, nu este noua. In acest caz nu platiti tva in Romania.
Daca persoana care vinde vehiculul aplica TVA inseamna ca este un profesionist, nu un particular.
Indiferent de tara membra a UE regula este:
-achizitie al unui vehicul de la un particular, nu se plateste TVA nici in tara de origine nici in tara de reinmatriculare;
- achizitie de la un profesionist acesta este obligat sa vanda, deci sa factureze fara TVA daca la achizitie ati specificat ca vehiculul a fost achizitionat pt export in alta tara UE. Cumparatorul va trebui sa achite TVA-ul legal in vigoare in tara de destinatie membra UE.
Si daca cumparatorul este o firma platitoare de TVA, plateste TVA-ul in tara de unde este cumparatorul si apoi recupereaza TVA-ul?
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
andrei2005, utilizator
Abecedarul functionarii societatilor comerciale este bazat pe domicilierea acestora.
Ar fi culmea imbecilitatii sa cumperi de la un profesionist cu TVA-ul corespunzator tarii de vanzare ca sa recuperezi de la ministerul de finante al tarii respective TVA-ul platit si sa platesti TVA-ul corespunzator aplicat in tara de destinatie, tara de domiciliere a societatii comerciale cumparatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturosm second hand Doru1985 Doru1985 Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema: Am srl neplatitor de TVA pe teritoriul Romaniei am luat si un nou cod de tva pentru achizitii ... (vezi toată discuția)
Regim special tva pentru auto sh Alexandru Caretta Alexandru Caretta Buna seara, Detin un SRL, care are ca domeniu de activitate comertul cu auto second-hand. In general, cumpar masinile de pe un site de licitatii (deci de la o ... (vezi toată discuția)