Am o firma cu cod special de TVA pentru achiziții intracomunitare. Plătesc TVA în România dacă achiziționez o mașină din Belgia de la cineva care aplică TVA la marjă?
Buna ziua, am o firma cu un cod special de tva, pentru achiziții intracomunitare. Vreau sa achiziționez o mașină de la o Pers. Belgia care aplică tva la marja, în acest caz eu mai plătesc tva în ROMÂNIA pt mașină?<br>
Multumesc
Daca persoana care vinde vehiculul aplica TVA inseamna ca este un profesionist, nu un particular.
Indiferent de tara membra a UE regula este:
-achizitie al unui vehicul de la un particular, nu se plateste TVA nici in tara de origine nici in tara de reinmatriculare;
- achizitie de la un profesionist acesta este obligat sa vanda, deci sa factureze fara TVA daca la achizitie ati specificat ca vehiculul a fost achizitionat pt export in alta tara UE. Cumparatorul va trebui sa achite TVA-ul legal in vigoare in tara de destinatie membra UE.
Abecedarul functionarii societatilor comerciale este bazat pe domicilierea acestora.
Ar fi culmea imbecilitatii sa cumperi de la un profesionist cu TVA-ul corespunzator tarii de vanzare ca sa recuperezi de la ministerul de finante al tarii respective TVA-ul platit si sa platesti TVA-ul corespunzator aplicat in tara de destinatie, tara de domiciliere a societatii comerciale cumparatoare.