avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura intabulare

Care sunt pasii de urmat si actele necesare pentru intabularea unui teren? Am inteles ca anul acesta s-a dat o lege noua care a simplificat aceasta procedura. Este de adevarat? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Ioan82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan82 , utilizator 14:44, 17 Noiembrie 2018
Buna seara,
Se va solicita ajutorul unui expert cadastrist care intocmeste cadastrul si care este platit pentru asta.
Se solicita ajutorul unui notar sau aceluiasi expert pentru intabulare si se platesc toate taxele.
Va sunt necesare acte de proprietate legale adica emise de un notar sau de o instanta.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren si casa fara acte pristopanu07 pristopanu07 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei (in prezent decedati) au cumparat in urma cu peste 30 de ani un teren cu acte de ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare Florentina Mihaela Florentina Mihaela Am si eu urmatoarea problema. Familia noastra detine o casa cu teren in vatra satului. De comun acord, dorim sa vindem casa si o parte din teren (curtea ... (vezi toată discuția)
Intabulare ilfov nazdravan nazdravan buna ziua, unde se poate face intabularea unui drept de proprietate pentru imobil+teren aflat in comuna Jilava, care este adresa institutiilor abilitate? care ... (vezi toată discuția)