Buna ziua.In data de 05.07.2009 am imprumutat masina unei cunostinte,aceasta a facut un accident din care au rezultat doar pagube materiale.Automobilul neavand asigurare Casco eu am suportat reparatia integrala.Cum pot recupera banii de reparatii daca cunostinta in cauza nu are un loc de munca stabil si nici un bun.Mentionez ca am PV de la data savarsirii accidentului,copie dupa buletinul cunostintei,facturi achizitii piese si factura reparatie.multumesc
Din pacate, daca vinovatul nu va plati de bunavoie, etapele formale ca sa va recuperati cheltuielile sunt:
- actionarea amicului in judecata, pentru recuperarea prejudiciului in baza raspunderii delictuale
- obtinerea unei hot. jud. definitivesi irevocabile si investirea ei cu formula executorie
- executarea silita prin executor judecatoresc.
La prima vedere, veti castiga usor in fata instantei de judecata, avand probele necesare.
Daca, in ultima etapa, nu aveti ce executa silit, veti ramane cu dreptatea in mana si cu banii dati prin tribunale si la executor, si cu posibilitatea teoretica sa execuati in viitor orice bunuri sau venituri ale vinovatului.
Despagubire partiala
luoana
In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat
bennyv
Anul trecut prin septembrie am avut un accident auto minor din care eu am iesit vinovat, am dat asigurarea celui care l-am lovit am platit amenda, etc. Toate ... (vezi toată discuția)
Dauna totala
tama
am o dacie 1995 care a suferit o dauna totala iar asiguratorul respectiv uniqa ma despagubeste cu fabuloasa suma de 400euro, masina intradevar nu are o valoare ... (vezi toată discuția)