In anul 2018 Camera de Conturi Judeteana a constatat o abatere 8000 lei - reprezentand asumarea unor cheltuieli de capital fara baza legala (lucrari neexecutate in cantitatea facturata) si un prejudiciu de 36000 lei (cu tot cu majorari de intarziere) - prejudiciu creeat prin plata unor cantitati de lucrari supradimensionate la un anumit obiectiv de investitie, Sumele trebuie recuperate de la societatea X, cu care este un contract de lucrari din anul 2014-modernizare drumuri-si pentru care s-a incheiat receptia la terminarea lucrarilor, receptia finala fiind peste un an, doi.
Cum recuperez banii?
Cu o actiune in raspundere contractuala?
Am o executare necorespunzătoare cantitativ si un prejudiciu pe care trebuie sa le dovedesc., Cum o fac? Trebuie sa cer eu o expertiza tehnica judiciara in proces? Sau societatea cand o sa formuleze intampinarea o sa o ceara?
Pentru ca am gasit spete, in care instanta a respins cerereaUAT-urilor tocmai pe ideea ca nu au cerut administrarea de probe, ci au depus numai situatia intocmita de Camera de Conturi, cu cantitatile de materiale lipsa si alte nereguli.
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs./reclamantul trebuie să propuneți și să administrați probe (inclusiv proba cu expertiza tehnică) pentru a dovedi ce susțineți că ar fi de obținut de la Societatea X.
Cel care face o susţinere în cursul procesului trebuie să o dovedească, în afară de cazurile anume prevăzute de lege.
În spețele pe care le-ați găsit soluția este corectă.
Raportul de control („situația” despre care vorbiți) stabilește încălcări ale prevederilor legale în ceea ce privește instituția controlată, nu societatea X.
În plus, instanța nu este un simplu receptor al unui raport (situație) întocmit de CC.