Soția mea lucrează la un abator de pui privat. E angajată de 4 luni. Programul este atipic,adică intră o săptămîna de zi de la ora 9 și încheie cînd se termina de tranșat ultimul pui din banda,poate fi și 23,30 sau chiar 02,30.iar urmatoarea săptămîna lucreaza de la 24,00 noaptea pina se termină pui de pe banda,adica pot face 8 ore sau mai mult.
In contract scrie ca ce depășește 8 ore sunt ore suplimentare și se plătesc cu 20 lei oră,însă nu fac asta,iar uneori in ziua in care nu lucrează efectiv 8 ore, din cauze ce țin de abator,la pontaj li se iau din cele suplimentare și se completează zilele in care nu au făcut 8 ore! ESTE LEGAL ?
A facut cerere de o zi din concediu pt .un eveniment iar acum la salariu a constatat că i sa oprit un milion vechi pt o zi lipsa,deși a făcut cerere c.o. la indrumarile șefului! ESTE LEGAL?
O poate obliga sa cumpere din produsele abatorului?......spun angajatele mai vechi ca și dacă nu iei acasă pungile ce ti le dau ei,tot iti opresc banii pe ele!
Stiu ca sunt multe alte nereguli aici și la nivel județean lucrurile se musamalizeaza cu mafia locală.
Unde ma pot adresa dincolo de județ?
Ce-i de facut?
cenan eniko
Buna ziua.,nu stiu ce trebuie facut in situatia noastra.Dupa luni de stat acasa fara sevici ne-am gasit de munca eu si sotul meu la o ferma de pui ,intelegerea ... (vezi toată discuția)
Intocmire pontaj
iulia2015
Buna ziua. Programul de lucru este de luni pana joi de la 7.30-16.Vinri de la 7.30.- 13.30, de 6 ore.In acest caz cum se intocmeste corect un pontaj ? va ... (vezi toată discuția)