buna ziua in urma cu mai bn de o luna am fost implicata intrun accident auto ca sofer si am accidentat o persoana care mergea neregulamentar pe partea carosabila.am scos certificatul medicolegal pentru ca netrebuia la politie si in acesta scrie ca a avt nevoie de ingrijiri medicala de 30 35 de zile.dar accidentul nu ia pus viqta in p[ericol.noi practic neam impacat.as vrea sa stiu cam ce va mai urma in continuare.
Partea vatamata ar trebui sa mearga la Politie si sa dea o declaratie "ca nu formuleaza nici o plangere penala si ca nu are si nu va avea nici un fel de pretentii in legatura cu accidentul suferit, recunoscand faptul ca vina ii apartine in totalitate".
bine adevarul e ca noi neam impacat prin faptul ca a ramas ca eu sai dau 10 milioane si sa platesc spitalul.fapt care nu mi se pare foarte corect pentru ca vina are si el.iar din cate am inteles de la politie el ar fi declarat ca nu depune plangere si ca nu are pretentii.
Este adevarat ca pentru existenta infractiunii (vatamare corporala din culpa in cazul dvs.) este necesara si existenta vinovatiei dvs. (culpa), precum si legatura de cauzalitate dintre fapta dvs. si urmarea periculoasa produsa (ca element constitutiv al laturii obiective a infractiunii). Insa, desi pietonul circula pe partea carosabila, se poate ajunge la o culpa a acestuia si chiar la o culpa comuna, numai dupa ce procesul dvs. penal intra in faza de judecata si puteti proba in instanta cele aratate.
Aveti de ales intre a lupta pt. dreptatea dvs.relativa sau a alege calea indicata de colega cermak.