avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit din activitati (online)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit din activitati (online)

Buna ziua,

Am o intrebare pentru dvs., imi poate explica cineva cum sta treaba cu impozitul pe venit sau pe niste bani proveniti din activati online? Banii vin ca urmare a vanzarii de obiecte digitale pe un site de specialitate, sunt trimisi de catre compania respectiva pe paypal apoi retrasi in contul meu de la banca. Trebuie sa platesc taxe sau sa platesc impozit pentru banii aceia si daca da se aplica pentru orice suma?

Toate cele bune!
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
PetreToader, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:00, 17 Noiembrie 2018
Veti depune declaratia unica si nu conteaza nivelul venitului pentru a plati impozit pe venit. Fiind primul an, mergeti la ghiseu la finante sa va ajute in completarea declaratiei.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc domnule George Neagu.
Daca este vorba si de venituri de acelasi tip de anul trecut procedura e aceeasi? Banuiesc ca se aplica % de impozit de la nivelul anului trecut?
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
PetreToader, utilizator
Pentru veniturile de anul trecut impozitul pe venit era 16% iar pentru cele din cest an, de la 1 ianuarie, este 10%.
Apreciez raspunsurile dvs. Multumesc mult!
Inca un lucru as vrea sa intreb domnule George Neagu, daca nu va e cu suparare. Stiti cumva daca pentru cazul de fata se aplica unele penalitati pentru veniturile de anul trecut pentru care nu a fost platit impozitul? Am citit cateva articole dar nu m-am lamurit mai deloc.

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc taxe si impozite? vladuq vladuq Salutare ! Am o intrebare despre taxe si impozite in Romania. Daca fac CPA Marketing / Affiliate Marketing si retrag banii in PayPal (dar nu ii retrag mai ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica si plata cass 2019 MariusMarius77 MariusMarius77 Buna ziua Va rog sa ma ajutati daca se poate . Sunt fara venit si sunt nevoit sa imi platesc asigurarea de sanatate pe anul in curs. Am platit in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Obligații de plata anaf Floridinu Floridinu Mulțumesc mult George Neagu pt răspuns! Totuși mai am o nelămurire , dacă tot ați fost f amabil și promt : ce este cu semnătura digitală ? Și dacă ... (vezi toată discuția)