avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare scutire de impozit IT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare scutire de impozit IT

Buna ziua,

La firma unde sunt angajata, lucrez in domeniul IT , dar pana la 1 ianuarie 2018 am fost anagajata pe alta functie.
De la 1 ianuarie 2018 , angajatorul meu nu a facut incadrarea mea pe functia de ajutor pragramator justificandu mi faptul ca nu pot fi incadrata pentru ca nu am studii, desi stia ca am diploma de licenta pentru ca le am trimis o.
Noua lege, din ce am inteles,nu mai cere neaparat studii in domeniul IT.
Cand am solicitat scutirea de impozit , mi au raspuns ca firma ar trebui sa produca 10000 anual pe angajat ca eu sa pot fi sutita .
Dar unii din colegii mei, cei care au diploma in It si lucreaza in acelasi departament ca si mine, au impozitul 0,
Este legal ca acest impozit sa se aplice selectiv, desi toti lucram in acelasi departament de IT?
In lege scrie "veniturile anuale de mai sus au o valoare de cel puțin echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit."
Nu se refera la toti angajatii scutiti de impozit indiferent de diploma , atat timp cat sunt incadrati in departamentul de It?

Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 17 Noiembrie 2018
Ce functie aveti in prezent ?
Asistent relatii marketing, dar lucrez ca si web developer dar stiau ca am studii superioare si ca pot fi incadrata
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
rox10, utilizator
Asistent relatii marketing nu face obiectul scutirii de impozit.
Da, corect si va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Insa eu altceva incerc sa ma lamuresc

In lege scrie
"Încadrarea unei persoane în lista de ocupaţii specifice activităţilor de creare de
programe pentru calculator, în scopul beneficierii de scutirea de impozit pe veniturile din
salarii şi asimilate salariilor prevăzută în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu
modificările şi completările ulterioare, constituie responsabilitatea angajatorului. "

Nu ar fi fost corect ca angajatorul meu, sa ma incadreze corect de cand s-a dat legea, stiind asta?

Si daca as fi web developer,( am facut cerere de reincadrare), dar nu cu diploma de INFO, scutirea de impozit nu se refera la toti angajati din departamentul IT?
Nu are nicio astfel de obligatie ... pe ce functie v-ati angajat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit rox10 rox10 Buna ziua, Lucrez intr un departament de It, fiind incadrata ca ajutor programator. Unii din colegii mei, care lucreaza in acelasi departamen pe postul de ... (vezi toată discuția)
Incadrare munca Atharia Atharia Buna ziua, Lucrez in domeniul IT de 7 ani cu functia de Tester (Quality Assurance). De la data de 07.01.2016 m-am angajat iar pe contract mi s-a trecut ... (vezi toată discuția)
Incadrarea ca programator Mariandreea Mariandreea Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: absolvent de studii superioare (Studii economice-Marketing), lucreaza ca tester intr-o firma de IT. Incadrarea actuala ... (vezi toată discuția)