avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare munca

Buna ziua,

Lucrez in domeniul IT de 7 ani cu functia de Tester (Quality Assurance). De la data de 07.01.2016 m-am angajat iar pe contract mi s-a trecut functia de Assistant Manager cu scuza ca nu am certificari (nu se cer nici studii superioare si nici certificari pt aceasta pozitie) in conditiile in care am o colega angajata cu 4 luni anterior care figureaza in contract ca Analyst (si aceasta fara certificari). Ce pot face in aceasta privinta? Mentionez ca ambele am terminat facultati cu profil economic (eu Marketing si ea Relatii economice internationale).
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:54, 26 Ianuarie 2016
Nu prea aveti ce sa faceti ...modificarea functiei trebuie sa aiba si acceptul angajatorului.
Pai angajatorul nu are nimic impotriva :) Adica ce face el din punct de vedere nu este legal :)
Buna ziua,
Intr-adevar nu este legal. Daca nu achita nici impozit pe salariu (in domeniul IT unii angajati fiind scutiti) atunci are mari sanse sa fie acuzat de evaziune fiscala si fals in cazul unui control ANAF.
Functia de analist este cuprinsa in Ordinul MFP 835/2015.
Conf art 3 alin 4 OMFP 835/2015 " Încadrarea unei persoane în categoriile de activităţi sau de ocupaţii, în scopul beneficierii de scutirea de impozit pe veniturile din salarii prevăzută în Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, constituie responsabilitatea angajatorului."
Nu vad de unde ar rezulta nelegalitatea faptelor acelui angajator !?... scutirea de impozit se aplica numai daca sunt indeplinite conditiile prevazute de Ordinul nr.835/2015.

Salariul nu difera. Este fix cat ar fi trebuit sa iau si cat am discutat in urma interviului. Dar conform contractului de munca sunt secretara nu IT-ista. Asta ma deranjeaza.

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Acordare scutire de impozit it rox10 rox10 Buna ziua, La firma unde sunt angajata, lucrez in domeniul IT , dar pana la 1 ianuarie 2018 am fost anagajata pe alta functie. De la 1 ianuarie 2018 , ... (vezi toată discuția)
Incadrarea ca programator Mariandreea Mariandreea Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: absolvent de studii superioare (Studii economice-Marketing), lucreaza ca tester intr-o firma de IT. Incadrarea actuala ... (vezi toată discuția)