avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Concediu creștere copil.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Concediu creștere copil.

Buna ziua! Sunt in concediu de creștere copil,iar Societatea comercială unde eram angajată a intrat în insolvență!
Medicul de familie mi a spus că eu nu mai apar asigurată în baza de date.
Întrebarea este:Ce se întâmplă dacă rămân însărcinată ? Cum mă afectează pe mine aceasta firma in insolvență?
As vrea sa nasc în aceeași perioadă când primul copil împlinește 2 ani, respectiv luna august!
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Calotă Costache , utilizator 12:46, 20 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nicio legatura .... pe durata CCC sunteti asigurata in sistemul de sanatate ...mergeti la AJPIS si interesati-va sau la Casa de Asigurari de Sanatate:

Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat , aprobate prin Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 581/2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobandirea calitatii de asigurat
Art. 12.
(1) Dovada calităţii de asigurat
se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calităţii de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situaţia în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicaţia menţionată la art. 11 alin. (1), se realizează printr-un document justificativ - adeverinţă, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidenţă se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
........
j) pentru persoanele care se află în concediu pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani și, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani sau se află în concediu și indemnizație pentru creșterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani: actul de identitate valabil la data solicitării și decizia emisă de direcțiile județene de muncă, familie și egalitate de șanse, respectiv de Direcția de Muncă, Familie și Egalitate de Șanse a Municipiului București;
.....
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare mamă nou-născut Udrea Mihaela Udrea Mihaela Intrebarea mea este cum ma pot asigura ptr a beneficia de servicii medicale ? Eu am nascut acum 2 luni am fost asigurata be baza adeverinței de la dr si stiu ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverință GeorgiG GeorgiG Bună ziua, Dacă sunt în concediu de creștere copil și trebuie sa mă internez pentru a naște al doilea bebe, cine îmi eliberează adeverință necesara ... (vezi toată discuția)
Adeverință de asigurat sabina84 sabina84 Pentru o persoană însărcinată care este casnică, nu realizează nici un venit, ce documente trebuie să depună la Casa de Sănătate pentru obținerea ... (vezi toată discuția)