avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eliberare adeverință
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eliberare adeverință

Bună ziua, Dacă sunt în concediu de creștere copil și trebuie sa mă internez pentru a naște al doilea bebe, cine îmi eliberează adeverință necesara la internare pentru a se face dovada ca sunt asigurata ?
Sper ca întrebarea este clara. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: GeorgiG , utilizator 19:47, 23 Februarie 2017
Ordinul 581/2014
art.12
(1) Dovada calității de asigurat se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calității de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situația în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicația menționată la art. 11 alin. (1), se realizează printr-un document justificativ - adeverință, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidență se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
.....
j) pentru persoanele care se află în concediu pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani și, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani sau se află în concediu și indemnizație pentru creșterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani: actul de identitate valabil la data solicitării și decizia emisă de direcțiile județene de muncă, familie și egalitate de șanse, respectiv de Direcția de Muncă, Familie și Egalitate de Șanse a Municipiului București;
......
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil. Cristina Calotă Costache Cristina Calotă Costache Buna ziua! Sunt in concediu de creștere copil,iar Societatea comercială unde eram angajată a intrat în insolvență! Medicul de familie mi a spus că eu ... (vezi toată discuția)
Asigurare mamă nou-născut Udrea Mihaela Udrea Mihaela Intrebarea mea este cum ma pot asigura ptr a beneficia de servicii medicale ? Eu am nascut acum 2 luni am fost asigurata be baza adeverinței de la dr si stiu ... (vezi toată discuția)
Coasigurat În concediu pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Buna, Sunt in concediu pentru cresterea copilului de aproape un an. Pe perioada cat am fost angajat sotia mea a fost coasigurat neffind angajata. In prezent i ... (vezi toată discuția)