avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urgentare termen de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Urgentare termen de judecata

Buna ziua!
Ce presupune urgentarea unui termen de judecata? Imi puteti da baza legala? Se poate da o sentinta judecatoreasca la primul termen?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:38, 18 Noiembrie 2018
Doar în cazuri concrete se poate vorbi de urgentare concretă.
Depinde de obiectul litigiului si de urgența concretă.
Trebuie temeinic motivată în fapt si in drept o asemenea cerere.
Este bine sa stiti ca este foarte dificil de obtinut urgentarea chiar si cu avocat.

Dacă aveți mart9ri de audiat sunt sanse foarte mici sa se finalizeze procesul la primul termen de judecată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In cazuri exxtrem de rare se poate finaliza un proces la primul termen,atunci cand partile incheie o intelegere/tranzactie,renunta la cererea de chemare in judecata .cauza este relativ simpla si se administreaza doar inscrisuri etc.Chiar daca prin absurd se finalizeaza la primul termen,poate dura luni pana judecatorul va redacteaza hotararea ,luni pana dosarul primeste termen in apel etc.Cand ati intrat in malaxorul justitiei nu va faceti planuri cu rezolvari rapide,nimeni nu va poate garanta/,aproxima cat dureaza.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
In cazuri extrem de rare se poate finaliza un proces la primul termen,atunci cand partile incheie o intelegere/tranzactie,renunta la cererea de chemare in judecata .cauza este relativ simpla si se administreaza doar inscrisuri etc.Chiar daca prin absurd se finalizeaza la primul termen,poate dura luni pana judecatorul va redacteaza hotararea ,luni pana dosarul primeste termen in apel etc.Cand ati intrat in malaxorul justitiei nu va faceti planuri cu rezolvari rapide,nimeni nu va poate garanta/,aproxima cat dureaza.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in usa trebuie recunoscut in romania mirvasrom mirvasrom Divortul pronuntat in USA trebuie recunoscut in Romania? cit dureaza ? mentionez ca casatoria a fost facuta in romania fiind cetateni romani (vezi toată discuția)
Cat dureaza in instanta un proces de divort fara copii si fara partaj ? maria.dinca maria.dinca Buna ziua, as dori sa stiu cam cat poate dura in instanta un proces de divort in care nu exista copii si nici partaj (la incheierea casatoriei s-a optat pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in instanta anabianca5 anabianca5 Buna Am cateva intrebari legate de un divort in instanta de comun acord ce implica si un minor 1. Cat dureaza ca dosarul sa fie inregistrat si sa aparata pe ... (vezi toată discuția)