avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cat dureaza in instanta un proces de divort fara copii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cat dureaza in instanta un proces de divort fara copii si fara partaj ?

Buna ziua, as dori sa stiu cam cat poate dura in instanta un proces de divort in care nu exista copii si nici partaj (la incheierea casatoriei s-a optat pentru regim matrimonial al separatiei de bunuri)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:46, 13 Decembrie 2017
Durata ar fi ca in cazul unui divorț cu minori simplu.
E greu de spus o durata deoarece legea e făcută sa meargă foarte greu judecățile.

Depinde si unde va judecati.
Depinde de instanta, de situatia particulara a celor doua parti. De ce in instanta, la notar sau la stare civila nu se poate?
Este greu de aproximat in functie de gradul de incarcare al instantei,de localitatea unde va judecati etc.Chiar daca procesul se judeca in 2 termene sa zicem,depinde in cat timp se motiveaza sentinta,O estimare intre 6-8 luni intr-un caz fericit.
domiciliul comun este sector 2, banuiesc ca acolo va trebui inaintata si actiunea
Da,procesul judecandu-se in Bucuresti va puteti astepta si la o perioada mai lunga pana la solutionare.Succes.

Alte discuții în legătură

Urgentare termen de judecata jacquelline jacquelline Buna ziua! Ce presupune urgentarea unui termen de judecata? Imi puteti da baza legala? Se poate da o sentinta judecatoreasca la primul termen? (vezi toată discuția)
Divortul fara acordul unuia dintre soti all3csa all3csa buna seara , eu sunt plecata in italia de aproximativ 2 ani , pentru a lucra,cu scopul de a plati niste datorii la banci pe care le am facut impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla daca plec cu copil de acasa? Yutr Yutr Si cam cat ar dura divortul daca ami pun un avocat?ca acum nu am si mi sa spus ca vreo 6 luni dureaza,daca ami pun un avocat cam cat ar dura? (vezi toată discuția)