avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul fara acordul unuia dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul fara acordul unuia dintre soti

buna seara ,
eu sunt plecata in italia de aproximativ 2 ani , pentru a lucra,cu scopul de a plati niste datorii la banci pe care le am facut impreuna cu sotul in timpul casatorie. intre timp el si a gasit o amanta , cu care acum vrea sa ramana, cu orice pret.
ca si bunuri comune avem un apartament cu 3 camere si o masina (renault clio) , copii sunt majori . initial am vorbit impreuna despre divort , si am stabilit de comun acord , in cazul in care el imi cedeaza partea de casa,iar eu ma angajez (intelegandu ma cu banca) sa preiau aproximativ o jumatate din valoarea datoriilor , dar ulterior am aflat ca acest lucru nu se poate face efectiv legal, intrucat eu nu pot demonstra ca am venituri si atunci banca nu va fi de acord sa mi incredinteze aceata obligatie.
intrucat tin foarte mult la acest apartament (el fiind lasat de mama mea , dar s a facut vanzare cumparare atunci cand eram impreuna cu sotul) nu as vrea sa l pierd printr un posibil partaj care va fi inevitabil dupa divortul amiabil, isi m am hotarat sa nu mai divortez pe cale amiabila, sau sa taraganez cat mai mult acest fapt.
sotul m a amenintat ca el se duce la tribunal sa faca divortul singur, dupa care partajul etc... intrebarea mea este:
cat timp dureaza divortul daca el il introduce, ce costuri presupune, probabil mai mult ca sigur eu nu ma voi putea prezenta intrucat nu sunt in romania, si apoi cum poate face partajul singur fara ca eu sa fiu de acord, ce costuri presupune , cam cat ar dura sa se definitiveze situatia in acest caz ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 13:19, 26 Ianuarie 2014
Durata procedurii de divort nu poate fi estimata cu precizie. Depinde de instanta la care este introdusa actiunea, precum si alti factori care pot influenta durata procesului.
Taxele pentru divort constau in taxa de timbru care poate fi de 100 lei sau 200 lei, in functie de modalitatea de divort aleasa (acord, culpa comuna, culpa exclusiva).

Partajul se judeca dupa ce ramane definitiva actiunea de divort. La fel, nu se poate estima o durata a procesului.
Taxa de timbru la partaj este de 3% din valoarea bunurilor pe care doriti sa le partajati.

Chiar daca sunteti plecata din tara, Dvs. trebuie sa fiti citata pentru ca nu se poate judeca actiunea fara ca Dvs. sa stiti de acesta. Cel putin, nu in mod legal. Si mai ales intr-o procedura de divort.

Chiar daca procesele se judeca in lipsa aveti dreptul de a fi reprezentata de avocat.
Daca nu va intereseaza soarta proceselor nu are sens sa va angajati avocat.
Daca se judeca procesul in lipsa dvs. veti pierde procesul probabil si el poate obtine si o cota majoritara daca solicita si se judeca nestingherit in proces.

Durata divortului poate fi de un termen sau de doua iar partajul poate dura si 2-3 ani.
sunt din Iasi, cartierul Tatarasi, am lucrat in strainatate si am patit ceva asemanator. divortul s-a judecat in lipsa, fara stirea mea si a durat 3 luni (6 ianuarie - 29 martie). cum nu stiam nimic am continuat sa trimit toti banii in tara prin Money Gramm. cand am ajuns acasa, m-am intalnit cu faptul ca nu puteam intra in casa (broasca de la usa schimbata), sunt divortat si divortul este definitiv, fosta sotie in varsta de 38 ani este casatorita cu un barbat 18 ani mai tanar ca ea (un student) si si-a schimbat numele de familie dupa noul sot. A platit nunta cu banii trimisi de mine si il intretine pe el la facultate cu restul banilor. Am intrat intr-o stare de depresie cumplita.
Istoria are doua finaluri:
fericit pt mine: dupa 2 ani am cunoscut o femeie minunata, m-am recasatorit si impreuna am realizat mult mai mult decat am pierdut cu fosta sotie.
nefericit pt fosta sotie; "noul sot" a terminat facultatea si a abandonat-o, cu burta la gura (8 luni), plecand in lume impreuna cu o colega de facultate, de varsta lui.
"dupa fapta si rasplata" cred ca-i cel mai potrivit
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
cuziamusia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât ar putea dura un divorț și partaj în instanță? Cosmina91 Cosmina91 Bună ziua! Mă puteți ajuta, vă rog cu o părere referitoare la un posibil divorț prin instanță și partaj tot prin instanță? El nu accepta divorțul ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din cont in cazul unui divort si taxa de partaj luck123 luck123 Buna ziua, sunt in fata unui divort iar sotia se pare ca nu vrea sa consultam un mediator asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. Am cateva ... (vezi toată discuția)
Cum pot divorta fara mari cheltuieli? bogzoiu costel bogzoiu costel sunt casatorit de 15 ani,am 2 copii in varsta de 14 ani si vreau sa divortez de sotie.bunurile dobandite le pastreaza ea,copiii raman la ea vreau doar sa scap ... (vezi toată discuția)