avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere uscatorie

Buna ziua! Ma puteti ajuta intr-o problema sau daca aveti idee despre ceea ce vreau sa va intreb.
Sunt reprezentantul proprietarilor unei scari,"șef de scara",ales la ședinta de scara.Vrem sa inchiriem uscatoria in baza unui contract de inchiriere.Dorim sa strângem noi acești bani si nu sa mergem prin asociație care are mult mai multe scări.E uscătoria noastra,a celor 12 Ap de pe scara.Vrem sa folosim acești bani pt o zugrăveala,schimbarea unor țevi,schimbare usa intrate,etc.Noi trebuie sa platim impozit pentru banii care-i da chiriasul?
Nu stiu daca acest indiciu ne ajuta cu ceva.Acum 18 ani s-a obținut de la primărie avizul pentru schimbarea destinației din uscătorie in spațiu comercial .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: giagi , utilizator 11:02, 20 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e nicio problema: daca banii sunt folositi pentru reparatii nu mai e nevoie nici sa va inregistrati la Fisc, nici sa platiti imopzit pe chirie. Iar venitul este strict al scarii.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Dorim sa strângem noi acești bani si nu sa mergem prin asociație care are mult mai multe scări.

Uscatoria reprezinta parte comuna condominiu
Uscatoria este prevazuta in proiectul intregii constructii
Raportul juridic pentru inchiriere parte comuna condominiu se incheie intre locator=asociatia de proprietari si locatar=utilizator parte comuna
Legiuitorul in L nr 196/2018 a prevazut concret procedura schimbarii destinatiei partii comune imobil de locuit in comun
Pentru a va informa perosnal corect si complet asupra procedurii schimbarii destinatiei parte comuna condominiu parcurgeti disp L nr 196/2018 art 36,art 38 al 38,art40

Nu mai e nevoie de acordul asociației mari?
Închei eu (reprezentantul proprietarilor de la cele 12 Ap) contract de închiriere cu chiriașul si el o sa meargă mai departe sa obțină aut.de funcționare).Administatorul de la asociația mare a zis ca el nici nu vrea sa stie de asa ceva si se face ca nu a auzit.El vroia sa facem prin asociația mare si sa intre banii in contul asociației ... si noi nu mai vedeam nimic.
Dr.Virgil Dan Amza a scris:

nu e nicio problema: daca banii sunt folositi pentru reparatii nu mai e nevoie nici sa va inregistrati la Fisc, nici sa platiti imopzit pe chirie. Iar venitul este strict al scarii.

Dispozitia in vigoare nu prevede functia de sef de scara
Dv ca simplu proprietar nu detineti autoritatea si calitatea de reprezentant legal al asociatieid e proprietari pentru incheiere documente necesare inchirierii partii comune din condominiu
Uscatoria rerezinta parte comuna din intreg condominiu nu numai de pe scara unde dv detineti calitatea provizorie de sef de scara
Dv ca sef de scara nu detineti stampila asociatiei de proprietari
Conform dispozitii in vigoare sumele rezultate din inchiierea partii comune intra in fondul de reparatii al asocitiei de proprietari
Uscatoria este doar a noastra a celor 12 apartamente.Fiecare din cele 12 ap.au pe contractul apartamentului acea particica din acest spatiu.Fiecare plateste impozit pe acea particica o data cu platirea impozitului pe ap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa- mi spuneti in ce conditii se face schimbarea ... Tanpartenie@yahoo.com Tanpartenie@yahoo.com Buna seara, Va rog sa- mi spuneti in ce conditii se face schimbarea destinatiei uscatoriei de la parterul unui bloc. Un proprietar care are o firma vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mutare usa intrare in apartament Vali12 Vali12 Am achizitionat un apartament la parterul unui bloc vechi si vreau să mut ușă de la intrare cu un (1) metru mai in față, pe spatiul comun, deoarece in ... (vezi toată discuția)
Cote intretinere pentru uscatoria inchiriata cocani cocani Uscatoria a fost închiriată unei persoane juridice. La ce cheltuieli ale asociatiei trebuie sa contribuie? Cheltuielile de intretinere ale Imobilului ... (vezi toată discuția)