avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor fotografie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor fotografie

Avem următorul caz. Într-o carte scrisă în 1947 de un autor care a murit în 1953 este reprodusă o fotografie despre care autorul cărții nu spune de unde o are. Deci, nu putem ști dacă a fost făcută de el sau a fost preluată de la cineva.
Art. 7 lit. c) din Decretul 321/1956 face referire la fotografii ARTISTICE SEPARATE. Bun, separată e, dar artistică nu este pentru că arată o stare de lucruri pe un drum.
Pe de altă parte, Legea 8/1996 vorbește de o protecție de 70 ani după moartea autorului la operele artistice, literare sau științifice.
În condițiile în care acea fotografie este reprodusă într-o carte, acea fotografie preia durata de protecție a lucrării sau este limitată la cei 5 ani (dacă sunt și ăia) prevăzuți de acel decret? Deci, acum mai este sub protecția drepturilor de autor?

Alte discuții în legătură

Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)
Drept de autor pe fabule trofinalexandru trofinalexandru Buna. Aveti idee daca anumite fabule de exemplu a lui La Fontaine sau Esop sunt supure drepturilor de autor? Sau pot fi reproduse de oricine ... (vezi toată discuția)
Corectura text literar - contract drepturi de autor arosca arosca Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca partea de corectura pentru texte literare si pentru documentele traduse intra sub incidenta drepturilor de autor. Imi ... (vezi toată discuția)