raportat la legea romana, publicarea fabulelor nu trebuie sa incalce drepturile de autor ale altor edituri in care au aparut aceste fabule adica nu trebuie sa copieze alte publicatii dpdv al textului folosit, succesiunii fabulelor etc. astfel incat se poate realiza o carte originala in care sunt prezentate aceste fabule.
pe de alta parte, avand in vedere ca aceste fabule au fost scrise cu mult inaintea aparitiei legislatiei dr. de autor , cred ca ar trebui investigat in ce masura acestor fabule ii sunt aplicabile in mod retroactiv prevederile legislative din Franta , Grecia, si Conventiei de la Berna.
raportat la RO, legea 8/1996, nu a prevazut protejarea retroactivă a drepturilor de autor a caror durata de protectie expirase (Decretul 321/1956 care a precedat Legea 8 precizeaza ca exercitiul dreptului de autor este supus prevederilor prezentului decret indiferent de data la care acest drept a luat nastere, cu exceptia drepturilor exercitate si a partii incasate din remuneratie pina la data intrarii in vigoare a decretului de fata)
Concluzionanad, sunt de parere ca fabulele respective sunt deja in domeniul public si pot fi reproduse intr-o maniera originala care sa nu incalce dr de autor ale altor aparitii publicistice.